DISTRIBUIȚI
În poză: președintele ședinței în dialog cu consilierii

Sala pentru şedinţe a Consiliului Raional a găzduit la finele lunii noiembrie şedinţa ordinară a consilierilor legislativului raional. După o miticuloasă activitate în Comisiile de specialitate, s-a propus pe ordinea de zi 17 proiecte de decizii. În momentul aprobării programului de lucru, au parvenit propuneri noi, prin care a fost modificată ordenea de zi.

A fost expusă propunerea de a exclude punctul 15 din ordinea de zi, cu privire la conferirea Titlului onorific, „Cetăţean de Onoare” al raionului. Prin alte propuneri, s-a solicitat examinarea a noi proiecte de decizii, cu privire la preluarea bunului imobil în proprietate publică a raionului. Se are în vedere Parcul Logistic agroindustrial din comuna Sângereii Noi, cât şi darea în proprietate publică a reţelelor de distribuire a energiei electrice, spre a fi gestionate de SA „Red Nord”.
Prin votul unanim al tuturor membrilor audienţei, şedinţa a fost moderată de consilierul Dumitru BALAN.
Chiar de la începutul şedinţei, contraversele în abordarea subiectelor propuse au fost provocate de propunerea de excludere din ordinea de zi a chestiunii„Cu privire la conferirea Titlului onorific„ Cetăţean de onoare” al raionului Sângerei regretatei Leonida LARI, remarcantă personalitate a neamului şi a spiritului românesc, luptătoare- martir pentru Independenţa Repubicii Moldova şi semnarea Declaraţiei de Independenţă.
Preşedintele raionului Vasili MARANDIUC a argumentat propunerea de excludere prin faptul că întrebarea nu este pregătită, că titlul onorific se acordă cu ocazia Zilei raionului şi este instituită o comisie specială care se ocupă de problema respectivă şi care pune în valoare meritele personalităţii în dezvoltarea socio- economică, culturală a raionului. „Nu pune nimeni la îndoială meritele acestei personalităţi, dar nu putem să admitem încălcarea regulamentului ce prevede acordarea acestui titlu. Iniţiativa trebuie să vină din partea unei comunităţi sau a unui grup de consilieri, nu din partea unui singur consilier. Eu promit că titlul onorific va fi oferit persoanei în cauză, dar la momentul potrivit, de Ziua Raionului sau de Ziua Independenţei. O să ţinem cont în perioada mandatului nostru să îndeplinim promisiunea dată”, a susţinut Preşedintele Raionului.Cu patru voturi împotrivă, 10 consilieri care s-au abţinut de la vot, chestiunea dată a fost exclusă de pe ordinea de zi. În calitate de autor al proiectului de decizie propus, consilierul Ion ROŞCA a venit cu argumentele sale, motive care l-au condus să elaboreze acest document neacceptat. „Iniţiativa aparţine comunităţii baştinei regretatei poete…

În poză: consilierii în timpul ședinții


continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 46 din săptămâna trecută