11
DISTRIBUIȚI

Agricultorii suspendă protestele până pe 1 august.

Asociația „Forța Fermierilor” suspendă acțiunile de protest până pe 1 august. Decizia a fost luată din motiv că agricultorii urmează să strângă roada de culturi de prima grupă, a declarat Alexandr Slusari, directorul executiv al Asociației, pentru Ziarul de Gardă.

Întrebat despre cele 200 de milioane de lei identificate de autorități pentru subvenționarea agricultorilor, Alexandr Slusari a spus că este „o sumă foarte mică”.

„Noi nu suntem mulțumiți de rezultat. Suma minimă solicitată de noi a fost de 350 de milioane de lei ca primă tranșă, mult mai mică decât suma solicitată de domnul Bolea la Bruxelles, care a solicitat un miliard două sute de milioane. Noi am solicitat măcar 350 de milioane de lei. Vă dați bine seama că 200 de milioane de lei sunt foarte puține pentru a salva agricultura de faliment.

Iată de ce noi am înaintat un ultimatum. Până pe 1 august să fie implementate trei revendicări: identificarea sumei suficiente pentru a plăti 3000 de lei per hectar fermierilor micro, mici și mijlocii; rezolvarea problemei cu motorina; introducerea moratoriului, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, la plata dobânzilor și penalităților agricultorilor față de creditori, măcar până pe 31 decembrie (…)”, a declarat Alexandr Slusari pentru ZdG.