15
DISTRIBUIȚI

Cu ce băutură trebuie să-ți începi dimineața: curată colonul, scade tensiunea, reduce colesterolul

O curățare naturală a colonului se poate face acasă, folosind apă, dietă și unele produse fără prescripție medicală. Sănătatea digestivă este esențială pentru a te simți fericit, sănătos și bine.

Un organ important din sistemul digestiv este colonul, numit și intestinul gros. Sănătatea colonului este o parte semnificativă a sănătății digestive.

Unii oameni susțin că colonul ar trebui curățat pentru o bunăstare digestivă optimă. Cu toate acestea, cercetările care demonstrează eficacitatea curățărilor sunt puține și de calitate scăzută.

Anumite aspecte ale curățării colonului pot fi benefice. Poate ajuta cu probleme precum constipația sau mișcările intestinale neregulate.

Alte afirmații de curățare a colonului, cum ar fi eliminarea toxinelor și a paraziților, sunt discutabile.

Există câteva modalități de curățare a colonului. Puteți achiziționa un produs de curățare a colonului sau puteți obține o irigare a colonului sau o clismă.

În caz contrar, puteți face lucruri simple pentru a stimula sau „curăța” sănătatea colonului în mod natural acasă.

Următoarele curățări naturale ale colonului pot fi făcute ieftin și sunt, de asemenea, destul de sigure dacă sunt făcute corect.

Să bei multă apă și să te menții hidratat este o modalitate excelentă de a regla digestia. S-a demonstrat că a bea apă călduță este bună și pentru digestie.

De asemenea, încercați să mâncați o mulțime de alimente bogate în apă. Acestea includ fructe și legume precum pepenele verde, roșiile, salata verde și țelina.

De fapt, există o mulțime de alimente care ajută la curățarea colonului în mod natural prin dietă.

Puteți încerca și o spălare cu apă sărată. Aceasta ar putea fi o opțiune pentru persoanele care se confruntă cu constipație și neregularități.

Cu toate acestea, rețineți că există puține sau deloc dovezi științifice că o spălare cu apă sărată pentru curățarea colonului funcționează. Există în mare parte afirmații și povești anecdotice pe internet de la oameni care cred că spălarea cu apă sărată a funcționat pentru ei.

Dacă doriți să încercați o curățare cu apă sărată pentru dvs., cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră în prealabil. Odată ce sunteți gata să încercați, iată câteva sfaturi despre cum să o faceți.

Înainte de a mânca dimineața, amestecați 2 lingurițe de sare cu apă călduță. Oamenii folosesc adesea sare de mare sau sare de Himalaya.

Continuare în ziarul „EN”,nr.14 din 70.04.2023