106
DISTRIBUIȚI

Ion Cernei (04.01)

Colegul nostru și prietenul celor mulți, Ion Cernei va împlini  zilele acestea o frumoasă vârstă.

Prin talentul său neobișnuit a impresionat și impresionează cititorul chiar din primele sale scrieri reportericești. Dispunând de o inteligență remarcabilă cu care pătrunde semnificația evenimentelor cotidiene, aduce talentul expunerii sale originale, una sprintenă și turnată într-o limbă românească bogată și plină de culoare.

Este un mare ostaș spiritual al națiunii române, important portretist, martor cronicar al evenimentelor de zi cu zi, un soldat care nu mai poate dezerta din ceea ce scrie. Își iubește Țara și Neamul, dintotdeauna crezând că vom ajunge totuși să trăim într-o Românie reîntregită. În articolele sale politie pe care le semnează, judecățile sale sunt limpezi, expresia scurtă, tăioasă, Nu jonglează în atitudini. Este, îndrăznesc să afirm, un rafinat intelectual al scrisului exploziv, părtinitor al adevărului, oricât de amar ar fi. Știe că impactul intelectualilor cu politica și ideologiile partinice întotdeauna a finisat cu o imensă dezamăgire, cu o execrabilă atitudine față de păcăleala escrocilor politici.

Dar țânțărenii îl iubesc pentru faptul că Ion Cernei niciodată nu s-a dat în lături atunci când satul se confruntă cu anumite probleme. El a scris în apărarea lor sute de pagini și rânduri. Dar de fapt, când stai și te gândești mai bine, tot ce a scris  colegul a  scris pentru ei, oamenii vrednici, cum sunt consătenii lui, pe care el atât de mult îi iubește. Verbul publicistic din  ziarul „ Ecoul nostru” se bucură de o înaltă apreciere din partea publicului cititor.

La această răscruce aniversară, împodobită și cu feeria sărbătorilor de iarnă,  îți aducem urarea noastră: „ Să trăiești cu sănătate,/ De belșug  în casă să ai parte,/ Bucurii de la cei dragi și împliniri în tot ce faci/La mulți și prosperi ani.”

În numele echipei săptămânalului, cu drag, Maria Țurcanu