37
DISTRIBUIȚI

O lumină de sărbătoare se îndreaptă și spre casa ta

  Sărbătorile de iarnă pe bună dreptate pot fi considerate cea mai frumoasă perioadă din an. De Crăciun și Revelion toate drumurile duc spre acasă, unde ne așteaptă cele mai gustoase bucate pregătite de mama și cele mai frumoase decorațiuni pentru brad și interior.

   Dincolo de simbolistica propriu-zisă, aceste sărbători, sunt  însoțite de o puternică încărcătură emoțională, construită atât din amintirile din copilărie pe care le avem, cât și din așteptări, emoții și dorința de a petrece aceste zile  alături de cei dragi nouă.

  Decorarea casei în perioada sărbătorilor de iarnă este un moment special pentru fiecare din noi. Un decor potrivit de Crăciun contribuie cu succes la crearea atmosferei magice de basm pe care ne-o dorim cu toții și care construiește amintiri minunate și momente prețioase petrecute alături de cei dragi. Decorul principal al sărbătorilor de iarnă este pomul de Crăciun care este împodobit cu jucării și luminițe.

 La fel și elevii din I.P. Gimnaziul „Ion Ignatiuc”, din Prepelița, ghidați de profesori și părinți, au decorat culoarele școlii și  sălile de clasă cu cele mai feerice și strălucitoare jucării, articole din comerț și hand-made, luminițe, globuri și nu în ultimul rând cadouri-daruri adevărate.

De ce spun cadouri? Deoarece fiecare clasă a colectat produse alimentare, cosmetice și de igienă, dulciuri, conserve, rechizite  care, la rândul lor au fost împachetate frumos, cu dragoste, în atmosferă de sărbătoare, apoi au fost distribuite către familiile nevoiașe, cu mulți copii, persoane în etate, invalizi și singuratici. Aceste acțiuni de caritate au fost organizate și desfășurate în cadrul I.P. Gimnaziul „Ion Ignatiuc”  în colaborare cu DASPF Sângerei, în cadrul activității extracurriculare  „Cutia de pantof ” unde coordonatori au fost directoarea gimnaziului  Svetlana Erimei, directoarea adjunctă pentru educație  Nadejda Pînzaru, toți diriginții și nu în ultimul rând părinții.

Beneficiarii de aceste daruri au fost chiar sătenii noștri, apropiații noștri, conducându-ne de Dumnezeiasca povață „ Fă-ți bine ție și aproapelui tău, așa încât să se bucure și Creatorul”.

Am văzut bucurie, emoții, lacrimi, fericire și un pic de lumină pe chipurile beneficiarilor. Elevii au fost mici spiriduși ai Moșului care au distribuit darurile, iar ca să confirmăm cele menționate mai sus, lăsăm imaginile să vorbească.

Svetlana  Erimei, directoarea Gimnaziului „Ion Ignatiuc” din satul Prepelița