Mofturile” unor consilieri i-ar costa pe locuitorii raionul Sângerei 100 de mii...

Mofturile” unor consilieri i-ar costa pe locuitorii raionul Sângerei 100 de mii de lei

104
DISTRIBUIȚI

Mofturile” unor consilieri i-ar costa pe locuitorii raionul Sângerei 100 de mii de lei

Consiliul Raional Sângerei ar putea achita din bugetul raional între 70 și 100 de mii de lei vicepreședintelui Tudor Tutunaru, care a fost demis din funcție acum patru luni, pe 10 august. Totul pentru că decizia consiliului a fost abrogată de către instanța de judecată. Potrivit lui Tutunaru, acest lucru s-a întâmplat din cauza incompetenței cu care sunt votate anumite proiecte de decizie în cadrul consiliului. De asemenea, tot ce i s-a întâmplat ar fi fost doar o răfuială politică.

TUDOR TUTUNARU, vicepreședintele raionului Sângerei: „Primele două alineate stipulează că se abrogă decizia prin care eu am fost demis, din 10 august, și se obligă Consiliul Raional în termeni de 3 zile să fiu restabilit, la locul de muncă, cu achitarea plății și a daunelor morale și așa mai departe, acolo este totul stipulat și e cu dreptul de atac. Ieri am încercat la o comisie să le explic ieri că da, este cu drept de atac, dar prima parte unde scrie că în trei zile se obligă să fiu restabilit, eu trebuie să fiu restabilit, apoi ei au dreptul să atace, judecata poate să meargă o lună, poate să meargă un an de zile. Eu chem la respectarea legislației ca să nu fie alte consecințe, fiindcă Codul Penal clar stipulează art.320, dacă nu greșesc, unde este pedeapsă inițial amendă, până la dosare penale pentru neîndeplinirea unei hotărâri judecătorești. Iată aici scrie „hotărâre”.”

Amintim că, acum jumătate de an și Ion Bîrsanu, un alt vicepreședinte al raionului a fost eliberat din funcție cu votul a 20 de consilieri.

Sursa: TVN Bălți