18
DISTRIBUIȚI

O zi plină de emoții

Ziua bună se cunoaște de dimineață! Pentru noi, un grup de profesori de la LT,,Olimp” a fost o nouă zi cu un nou început frumos, deoarece am ajuns dis-de-dimineață la Piatra Neamț, România unde am avut o vizită de schimb de bune practici cu colegii de la Școala Gimnazială nr.8. A fost o activitate de dezvoltare profesională altfel printr-un schimb reciproc de experiență în domeniul educațional. În urma mai multor discuții a fost semnat un acord de parteneriat dintre LT,,Olimp”, reprezentat prin dna director Șișcanu Ludmila și Școala Gimnazială nr.8 Piatra Neamț, reprezentată prin dna director Teodora Simionel.

Scopul și obiectivele acestui parteneriat este extinderea și consolidarea parteneriatelor școlare, organizarea activităților educaționale, derularea proiectelor de formare profesională în parteneriat și schimbul de bune practici.

Frumoasa călătorie a continuat cu explorarea locurilor pitorești din Piatra Neamț, unde am descoperit frumusețea și puritatea acestor locuri, care vor rămâne pentru noi o experiență de neuitat. Am vizitat Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Muzeul Curtea Domnească, Muzeul de Artă, Muntele Petricica, Turnul lui Ștefan cel Mare, Cetatea Neamț, am traversat orașul cu Telegondola plutind deasupra clădirilor istorice, am vizitat Casa Memorială ,,Ion Creangă” din Humulești, Catedrala Metropolitană din Iași ,,Sf.Parascheva”, şi la finalul acestei zile am savurat din frumusețea Iașului nocturn.

Am trăit senzații tari, bună voie, anotimp frumos și priveliști pitorești – toate într-o zi de toamnă! O experiență pe care o vrem repetată..

Ludmila Duca, învățătoare LT „ Olimp”