16
DISTRIBUIȚI

RM va decreta mobilizare dacă războiul din Ucraina se va apropia de granițe: „Nu vom aștepta până o să fie prea târziu”

Republica Moldova va decreta mobilizarea în cazul în care războiul din Ucraina se va schimba „radical”, iar ostilitățile se apropie de granițele sale sau duc la o creștere puternică a fluxului de refugiați, a declarat, marți, ministrul apărării, Anatolie Nosatâi, într-un interviu la TVR Moldova.

3

„Pentru a trece la un așa scenariu, trebuie să fie niște schimbări radicale, în primul rând, pe frontul din Ucraina. Ceea ce ar însemna că acțiunile militare ar fi foarte aproape de hotarele Republicii Moldova, respectiv ar fi niște schimbări ce țin de migrarea refugiaților, ceea ce ar fi resimțit pentru o mișcare masivă a forțelor militare în zonele de operații. Și atunci ar fi clar că și noi o să fim nevoiți să întreprindem măsurile respective pentru a reacționa adecvat la scenario. Nu o să așteptăm până la ultima zi când o să fie deja târziu”, a declarat Nosatâi.

Precizăm că, într-un alt interviu, ministrul Apărării a declarat că Rusia nu recunoaște că rachetele sale au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, din contră, cere guvernului de la Chișinău dovezi.

„Nu am primit nici o explicație oficială. Din discuțiile colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe, din discuțiile pe care le-am avut cu atașatul militar, partea rusă ia o poziție de apărare a acțiunilor sale și solicită detalii din partea noastră. În loc să recunoască faptul că au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, ei solicită o confirmare a survolului”, a declarat Nosatîi într-un interviu pentru Radio Moldova.

 Jurnal.md