Ziua Pământului sărbătorită la 22 aprilie din anul 1970, marcheaza aniversarea nașterii interesului pentru mediul înconjurător. Poluarea mediului privită prin prisma efectelor nocive asupra sănătăţii a îmbrăcat de-a lungul timpului mai multe aspecte și tipuri de poluare( radioactivă, chimică, biologică).
Starea mediului înconjurător ne afectează în mod direct viaţa şi sănătatea noastră, iar schimbarea spre bine, depinde numai şi numai de fiecare dintre noi. Este nevoie de mai multă atenţie şi responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu sănătos, pentru a respira aer pur, a bea apă curată şi a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur. Educatia ecologică este necesar de a fi începută de timpuriu, de la micii locuitori ai Terrei, formându-le un comportament civic adecvat. Fiind întrebați despre acțiunile ce le pot întreprinde în această zi și nu numai, un grup de elevi din clasa a III-a A de la LT „Olimp” au răspuns:
„Pământul trebuie sărbătorit în fiece zi. Noi ,,patrula cercetașilor” ne vom implica împreună cu maturii la strângerea deșeurilor,curățarea lacurilor, sădirea copacilor. Pământul sanătos ne va dărui pâine și fructe sănătoase, ne va aduce în izvoare și fântâni apă curată”, a susținut Amalia Dreglea.
Citiți articolul în continuare în nr.17 al ziarului