Ziua ușilor deschise la Ispectoratul de Poliție

Ziua ușilor deschise la Ispectoratul de Poliție

801
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Poliție din Sângerei(IPS) și-a deschis ușile, printr-o acțiune de prezentare a instituției, la care au fost invitați liceeni și profesori din instituțiile raionului.
Conduși de către administrația IPS, elevii au vizitat Birourile Poliției Rutiere, Serviciul Autorizării Armelor, Serviciul problemelor pentru minori, Biroul psihologului. Fiecare specialist a prezentat copiilor informaţii despre riscurile în rândul tinerilor, legate de: alcoolemie, narcomanie, depășirea provocărilor adolescenței etc. Elevilor le-au fost prezentată tehnica auto din dotarea IP Sângerei, armamentul, trusa criminalistică și mijloacele speciale. Tot în curtea Inspectoratului s-au aflat şi autospeciala Poliţiei rutiere. Elevii au primit atât informaţii, cât şi sfaturi pentru circulaţie în siguranţă.
Ca gazde exemplare, poliţiştii s-au pregătit pentru oaspeţi și alte cu lucruri interesante. În sala de sport a Inspectoratului au fost pregătite ateliere de cunoaștere: al Serviciului Criminalistic (privind modalitățile de folosire a trusei criminalistice și de efectuare a cercetării la fața locului în cazul unei infracțiuni), al Serviciului Acțiuni Speciale (echipamentul folosit de polițiștii acestei formațiuni în cadrul activităților specifice, despre rolul acestei structuri, cazurile în care intervin), ș.a.
Vizitatorii au putut observa îndeaproape instrumentele folosite de criminalişti pentru prelevarea de probe, primind explicaţii despre cercetarea la faţa locului, tipuri de urme şi cum sunt lăsate acestea.
Anatol REABOI, șeful IPS a distribuit materiale preventive și a prezentat elevilor detalii privind profesia de polițist și informarea cu privire la condițiile generale pentru înscrierea în cadrul școlilor de profil din M.A.I.
Profesorii participanți și-au exprimat disponibilitatea de a organiza și alte activități de acest gen, considerate foarte utile de către toți cei implicați în procesul educațional al tinerei generații. Drept rezultat, elevii au venit cu un cuvânt de mulțumire către conducerea IP Sângerei pentru organizarea unei astfel de excursii și de cunoștințele de care au luat parte.