Ziua Unirii Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române

19
DISTRIBUIȚI

La  data de 24 ianuarie curent se  împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza în 1859. Astfel, la Sângerei vor fi  organizate manifestații grandioase  cu ocazia acestei sărbători.

Potrivit organizatorilor, evenimentul are scopul de a promova valorile naționale românești prin acțiuni culturale, slăvind faptele istorice, dar mai ales UNIREA.

„Această zi are o conotație deosebită pentru noi, românii. Unirea din 1859 a pus bazele Marii Uniri și a realizat visul tuturor românilor de a fi împreună.

Amintim că pe data de 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, ” a spus Valeriu Rusu, șeful Secției Cultură Sângerei.

În instituțiile de învățământ, culturale din raion  va fi  sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române.

Cu acest prilej, Cristian Cainarian, Președintele raionului a subliniat: „… După cum știm, acum 165 de ani printr-o decizie înțeleaptă a legislativelor de atunci, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei și totodată al Țării Românești, punând bazele astfel României moderne.

Este un excelent prilej pentru a-i felicita pe absolut toți cei care simt românește, oriunde s-ar afla ei, este un prilej pentru a spune că vom crede în continuare în România, care este membru UE și al NATO și o Romaine care a fost, este și va fi întotdeauna alături de noi, raionul Sângerei și de Republica Moldova, pe care o doresc, de asemenea, alături de ei în marea familie europeană”.

În raion au avut  loc o serie de evenimente cu această ocazie.