DISTRIBUIȚI

Ziua Sfintei Treimi este una dintre principalele sărbători creștine. Acesta aparține celor 12 sărbători bisericești principale. Trinitatea este întotdeauna sărbătorită în a 5—a zi după Paște, în memoria coborârii Duhului Sfânt asupra apostolilor. Principalul sens al sărbătorii este de a glorifica flora, soarele și strămoșii.

Omagierea lui Ziua Sfintei Treimi a avut loc pe 12 iunie în satul Sacarovca din raionul Sângerei cu Sfânta Liturhie și o slujbă de rugăciune în Biserica de rit vechi a Nașterii Preasfintei Teologii. În această zi, părintele Vissarion și enoriașii săi din satul Cunicea au vizitat biserica. Locuitorii au întâmpinat oaspeții cu păine și sare așa cum se obișnuiește în Moldova.
Pe parcursul celor doua zile în satul Sacarovca, părintele Visarion a sfințit fântânile și casele. Biblioteca satului a fost, de asemenea, sfințită, pentru care părintele Visarion a donat bani pentru dezvoltarea în continuare a secțiunilor sportive și de dezvoltare pentru copii. Sărbătoarea s-a încheiat cu o rugăciune și o masă comună, la care au sunat cuvintele de recunoștință pentru vizită și o primire călduroasă.

Continuarea citiți în n.26 din 17 iunie 2022