DISTRIBUIȚI

Arta de a-i face pe oameni sănătoși, căci anume așa a apreciat Hipocrate medicina în jurământul său milenar, este cea mai puternică dintre toate celelalte, pentru că grație ei, grație Dumneavoastră, celor care profesați medicina, tăinuiește omenirea.
Medicul este, în primul rând, un om cu har de la Dumnezeu. E persoana înzestrată cu enormă răbdare, care poate asculta păsul omului și poate alina sufletul și suferința bolnavului. Această profesie este pe bună dreptate considerată una din cele mai nobile din lume, dar și una de o responsabilitate inegalabilă. Majoritatea absolută a lucrătorilor medicali își onorează funcțiile de serviciu la un înalt nivel de măiestrie profesională, muncind cu jertfire de sine, deseori în afara orelor de program, ghidându-se în activitatea de zi cu zi de obligația supremă. O zi este prea puțin pentru a demonstra importanța și noblețea acestei profesii, de multe ori sunteți primul nivel de contact al pacientului cu sistemul d sănătate, altfel oferind sentimente de încredere pentru pacienți. Profesiile de Lucrător Medical și Farmacist nu sunt doar simple meserii, ci scopuri nobile, fiecare duce câte o slujbă continuă în folosul pacienților, pe care le acceptă doar cei curajoși, care merită toată aprecierea pentru răbdarea nemărginită, pentru omenia și dăruirea de sine…Vă urez multă sănătate, bucurii și realizări în plan profesional în această muncă dificilă și responsabilă, care în fiecare zi oferă provocări și totodată motivații pentru performanță și perfecționare. Acest devotament să Vă fie încununat de satisfacția și recunoștința pacienților.
Cu profund respect, Gheorghe Ichim, deputat în Parlamentul Republicii Moldova

 

Stimați lucrători medicali și farmaciști din raionul Sângerei, cu ocazia zilei profesionale, țin să Vă mulțumesc tuturor pentru dăruirea, credința și devotamentul cu care aveți grijă de sănătatea cetățenilor. Doi ani și ceva, prin provocarea cu numele COVID-19, a supus societatea unui adevărat test la supraviețuire și, în acest caz, munca Dumneavoastră ireproșabilă pentru a aduce salvarea și speranța în viața pacienților are un rol definitoriu în depășirea maladiilor. Munciți zi de zi dezinteresat, până la epuizare, cu spirit de sacrificiu, fideli jurământului lui Hipocrate, iar adevărate bucurii Vă sunt oamenii întorși la viață și convingerea că totul va fi bine, citită în ochii pacienților.
În ajunul sărbătorii noastre profesionale, adresez sincere felicitări tuturor angajaților din domeniul sănătății, dorindu-Vă prosperitate, putere de muncă și realizări profesionale pe măsura implicării și eforturilor depuse în slujba oamenilor, mult curaj și entuziasm, verticalitate și, desigur, sănătate. Să ne trăiți mulți ani, să Vă bucurați de florile recunoștinței, de apreciere pentru activitatea Dvs. nobilă și să Vă însoțească mereu simpla fericire omenească.
Cu profund respect, Vasile Malcoci, director-interimar Spitalul raional Sângerei

 

Către toți angajații sistemului raional de sănătate din raionul Telenești
Adresez cele mai sincere felicitări și urări de bine celor care și-au ales profesia de medic- cea, mai frumoasă, prestigioasă și nobilă. Dumneavoastă sunteți eroii noștri cei care ați rezistat și ați ieșit învingători fiind în prima linie de luptă contra coronavirusului și tuturor stărilor de urgență, altor provocări,care au pus la încercare abilitățile Dvs. de urmași destoinici a lui Hipocrate și Galenus, zilnic dați dovadă de curaj, sacrificiu, devotament și profesionalism.
Anume Dumneavoastră stați la paza sănătății și vă faceți onest datoria în pofida greutăților!
Cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și al Farmacistului vă doresc din suflet multă sănătate fericire, prosperitate, noroc, realizări frumoase în plan profesional și personal.
Să fiți mereu plini de energie, răbdare și perseverență iar toate dificultățile să le depășiți cu tărie și încredere, și abordare profesională plenară care vă caracterizează!
Cu mult respect și recunoștința.
Mariana Ombun,
președinta raionului Telenești

 

Acest eveniment îmi oferă plăcuta ocazie de a veni cu plecăciuni și cuvinte de gratitudine, onorați îngeri în halate albe, asistente medicale, farmaciști și lucrători încadrați în sistemul sănătății, ce asigurați buna funcționare a instituțiilor medicale din raion.
Majoritatea dintre Dumneavoastră V-ați consacrat destinul în întregime medicinei, ați muncit o viață întreagă în acest domeniu.
Meritați tot respectul populației pentru că munciți cu dedicație, nu ați căutat căi ușoare, nu ați plecat peste hotare lăsând copiii părinții, familia și neamul, dar ați creat valori aici, acasă.
Prin vocație ați devenit profesioniști și, zi de zi, ușurați suferințele oamenilor, manifestați eroism. Cu multe sacrificii, într-un ritm alert, luptați pentru viața și sănătatea noastră.
În această perioadă complicată pentru întreaga umanitate ați fost și sunteți în prima linie de luptă cu pandemia, cu bolile cronice, muncind zi și noapte, fără pauze…pentru a salva cât mai multe vieți.
În numele Primăriei, Consiliului municipal, al tuturor locuitorilor orașului, satului Vrănești, cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Vă dorim curaj și bucurii pe plan personal și profesional. Faceți o muncă enormă și pentru aceasta Vă mulțumim. Vă sunt profund recunoscător pentru fiecare pacient tratat, pentru fiecare om care a găsit speranța de viață datorită atitudinii binevoitoare a Dvs.. Să aveți parte de sănătate, deoarece de Dvs. depinde sănătatea noastră, a tuturor. Cu aleasă prețuire, Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei

Vă adresez cele mai sincere felicitări și înalte considerațiuni. Profesia pe care o practicăm este una din cele mai nobile, Vă doresc multă sănătate Dumneavoastră și celor apropiați, realizări frumoase și Vă mulțumesc din suflet fiecăruia în parte pentru rezistență, devotament, înalt profesionalism, dăruire și sacrificiu în această perioadă mai dificilă ca niciodată. Să Vă bucurați de toată prețuirea și admirația colegilor și pacienților. Vă doresc să fiți mereu plini de energie, cutezanță, răbdare, echilibru și tenacitate, iar toate dificultățile să le depășiți cu tărie și încredere. Să Vă bucurați de liniștea din familiile Dumneavoastră.
Cu aleasă prețuire și profund respect, Ion Galus, Președintele OT a PLDM, consilier raional, medic

 

Stimați colegi, Vă adresez cele mai sincere felicitări și Vă urez tuturor celor care V-ați legat soarta de cea mai umană și nobilă profesie, fericire, bucurii, prosperitate și multă sănătate, încrederea în capacitatea fiecăruia de a face față provocărilor timpului, de a realiza progrese. Misiunea profesiei noastre este considerată, pe bună dreptate, nobilă și foarte responsabilă, asigurându-le cetățenilor încredere și siguranță. Toleranța, empatia și altruismul de care dați dovadă desemnează personalitate fermă, bazată pe principii, valori și spirit de sacrificiu. Vă apreciez pentru faptul, că sunteți capabili să faceți față situațiilor tensionate, Vă dedicați în totalitate profesiei, demonstrați perfecțiune și devotament.
Vă doresc tuturor sănătate, să aveți o activitate fructuoasă, succese profesionale.
Cu alese considerațiuni, Eleonora Tartacovschi, directoarea Centrului de Sănătate Sângerei

 

Stimați colegi ai Centrului de Sănătate Publică Sângerei, dragi medici ai raionului, sărbătoarea este cea mai de preț comoară a unui om .Or, numai omul sănătos poate genera bogății materiale și spirituale, poate participa activ la dezvoltarea societății. Noi avem obiectivul major de a restabili și menține sănătatea, suntem acei care aducem bucurii continuității neamului în fiecare familie, care dăruim raze de speranță suferindului.
Cu certitudine, actualul potențial medeal din raion este capabil să răspundă provocărilor timpului, să implementeze proiecte și să desfășoare activități ce vor perfecționa sistemul de sănătate din raion. Dragi colegi, Vă doresc să aveți parte de căldura recunoștinței umane și satisfacției morale, să Vă bucurați de succese, sănătate trainică și prosperitate.
Cu respect, Gheorghe Balea, coordonatorul Centrului de Sănătate Publică Sângerei

 

Stimați colegi ,noi, medicii, în primul rând, suntem cu har de la Dumnezeu. Suntem persoanele înzestrate cu enormă răbdare, cei care ascultăm păsul omului și alinăm sufletul și suferința bolnavului.
Exprim sincere felicitări medicilor, asistenților medicali, șoferilor de pe ambulanțe, tuturor celor care constituie ale noastre echipe din cadrul Substației Asistență Medicală Urgență Prespitalicească. Prin fiecare intervenție a Dvs. venind în ajutor celor care ne-au solicitat, picurați încrederea că pericolul va trece, că cazul de urgență va fi investigat, intervenția va fi benefică. Aceasta ne este menirea, non-stop să intervenim, răspunzând la chemare. Suntem de gardă, fiind apelați și chemați în ajutor suferindului.
Vă sunt recunoscătoare pentru dedare profesionalism, receptivitate, operativitate, putere de rezistență, curaj, optimism. Vă adresez calde felicitări și urări de sănătate, florile recunoștinței, bucurii nenumărate, cei dragi să Vă bucure cu reușitele lor, realizări și împliniri frumoase.
Cu stimă, Elvira Tronciu, șefa Substației Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Sângerei

 

STIMAȚI COLEGI, sărbătoarea noastră profesională, este un bun prilej de a Vă transmite un gând bun, însoțit de urări de sănătate, prosperitate, speranțe, vise realizate și neapărat fericire tuturor angajaților din instituțiile medicinei primare.
Vă doresc să aveți parte de ceea ce dăruiți neîncetat – sănătate, bucuria existenței, realizări remarcabile, atât în plan profesional, cât și în viața personală.
Să fiți mereu plini de energie și tenacitate, iar dificultățile ce apar să le depășiți cu tărie și încredere.
Fie ca comoara pe care o păzim, averea cea mai de preț a omului – sănătatea să nu se risipească, iar norocul și buna dispoziție să ne călăuzească.
Cu respect, Lucia Brașovschi, președinta Asociației organizațiilor sindicale din medicina primară Sângerei

 

Stimați colegi, membri ai Sindicatului lucrătorilor medicali, Vă adresez felicitări și înalte considerațiuni. Dacă mai sunt clasificate profesiile în lumea aceasta drept ocupații lăsate și binecuvântate din cer, profesia fiecăruia dintre Dvs. este una care ține capul acestei liste. Vă felicit pentru rezistență, dăruire, binecuvântarea destinului că ați îmbrățișat-o. Admir dăruirea de muncă a fiecărui și dragostea pentru profesie. Sincere felicitări, simțiți- Vă apreciați și necesari.
Astăzi, Vă V-om onora cu flori și ovații, într-o atmosferă festivă, de muzică și bucurie dominate, conform tradiției și potrivit dăruirii profesionale pe care o manifestați. Vă exprim recunoștință, admirație pentru răbdare, curaj, devotament de neînfrânt.
Oxana Bunibaltă, președinta Sindicatului lucrătorilor medicali din domeniul Spitalicesc Sângerei

 

Pentru angajații IMSP ”Spitalul raional Telenești” și toți colegii din sistemul de sănătate a raionului Telenești
Cui ocazia Zilei Lucrătorului Medical și al Farmacistului Va adresez cele mai sincere felicitări și înalte considerațiuni.
Vă mulțumesc pentru profesionalism și dedicație în munca nobilă care o desfășurați. Vă doresc să fiți mereu plini de energie răbdare, echilibru și perseverență iar toate dificultățile să le depășiți cu curaj și încredere.
Să vă bucurați de respectul colegilor, de gratitudinea pacienților,de empatie și căldură omenească
Cu considerațiuni și respect,
Alexei Bivol, directorul IMSP ”Spitalul raional Telenești”

 

Către angajații CS Sărătenii vechi și către colegii noștri din raionul Telenești și din republică
Stimați COLEGI! Vă adresăm cele mai sincere felicitări şi urări de bine cu prilejul sărbătorii profesionale: „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”! Vă dorim sănătate, prosperitate, optimism, succese personale și profesionale. Vă încurajăm să păstrați devotament profesiei, perseverență şi ardoare în acordarea serviciilor medicale de calitate, empatie şi căldură omenească!
Cu considerațiune, Nicolae Porcesu,
directorul CS Sărătenii Vechi

Achitat