DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Independenței la Telenești au fost organizate câteva manifestări dedicate marii aniversări de 30 de Independență a Republicii Moldova. Toți care au manifestat interes sporit au putut participa la tot spectrul de activități ce au fost special pregătite cu această ocazie.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în scuarul clădirii Consiliul Raional Telenești unde a rostit cu o alocuțiune președintelui raionului, Mariana Ombun:
Grație solidarității, inspiratei opțiuni al poporului nostru de a-și făuri propriul destin anual, la 27 august, ne bucurăm de sărbătoarea noastră națională – Ziua Independenței proclamată acum 30 ani prin vot unanim a 278 deputați aleși legitim, prin exercițiu democratic cu aplicarea în premieră a votului alternativ.
Aniversarea de 30 ani a Independenței o întâlnim sub semnul unui amplu proces de reformare, care au drept obiectiv dezvoltarea țării și creșterea bunăstării vieții fiecărui cetățean al Republicii Moldova. Vă asigur că vom continua cu perseverență să muncim pentru a asigura obiectivele stabilite în domeniile economic, social astfel să construim Europa la noi acasă odată ce suntem atașați la valorile și aspirațiile către pace, bunăstare și diversitate culturală promovate pe bătrânul continent prin istorica Declarație Shuman în îndepărtatul an 1950.

Continuarea citiți în n.35 din 3 septembrie 2021