Ziua drepturilor consumatorilor, fără drepturi

Ziua drepturilor consumatorilor, fără drepturi

84
DISTRIBUIȚI

   La data de 15 martie, Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a marcat Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. De obicei, sunt organizate o serie de evenimente cu scopul de a reaminti importanţa cunoaşterii drepturilor și solicitarea lor.

   Drepturile consumatorilor nu se referă doar la produsele alimetare, dar și la consumul de informație, tehnică, energie electrică sau unele servicii comunale. Astfel, anul acesta, conform calendarului realizat de Consumers International, tema zilei a fost „Construirea lumii digitale în care consumatorii pot avea încredere”. Tema aleasă reflectă subiectul de maxim interes al perioadei pentru consumatorii din întreaga lume. Până în anul 2020, 52% din populația Terrei va fi online, de aceea este necesar să construim o lume digitală mai bună.

   Locuitorii raionului nostru neau mărturisit că cele mai multe dificultăți la acest capitol, le întâmpină când este vorba despre procurarea produselor alimentare.

Marina are 30 de ani și locuiește în orașul Sângerei de peste 20 de ani, dar atât de nesatisfăcută de calitatea produselor alimentare nu a fost niciodată. „Sunt indignată de faptul că uneori găsesc alimente cu termenul expirat în mai multe magazine. Fetița mea are doar un…

continuarea o veți citi în numărul 12 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: tvr.ro