ZIUA DRAPELULUI SARBATORITA IN SANGEREI

ZIUA DRAPELULUI SARBATORITA IN SANGEREI

Maria TURCANU

440
DISTRIBUIȚI

Sambata, 27 aprilie vom sarbatori Ziua Drapelului de Stat, de 23 ani de cand Tricolorul este Drapelul oficial al R. Moldova. Cu aceasta ocazie in piata din centrul orasului Sangerei va fi arborat tricolorul. La eveniment vor fi prezenti Presedintele raionului, Gheorghe Meaun, vicepresedintii raionului, Sectiile si Directiile Consiliului raional, Primarul de Sangerei, Vasile Doga si altii.

Al patrulea an consecutiv sarbatorim Ziua Drapelului de Stat. Pana la aceasta data dorul de Tricolor in acest spatiu a fost platit de multe ori cu viata. Cu tricolorul in maini, ostasii au luptat pentru integritatea si independenta tarii. Cu drapelul sportivii nostri participa la diferite competitii nationale si internationale.

Cele trei culori vin sa spuna lumii intregi ca rostul rasaritului de soare, galbenul lanurilor de grane si albastrul cerului caracterizeaza acest meleag si oamenii care locuiesc aici. Deschiderea oficiala a evenimentului din anul curent va fi facuta de Presedintele raionului, Gheorghe Meaun. Dumnealui a mentionat pentru publicatia noastra ca, trebuie sa purtam cu mandrie in inima drapelul R. Moldova. „Sunt mandru ca Drapelul de Stat, Tricolorul simbolizeaza suveranitatea, independenta si unitatea tarii. Tricolorul nostru este un simbol al dainuirii noastre sa-l ocrotim, sa-l onoram, sa fim demn de el. Folosindu-ma de ocazie aduc sincere multumiri tuturor cetatenilor care au contribuit la realizarea suveranitatii. Or, aceasta contribuie la educarea tinerei generatii in spirit patriotic