DISTRIBUIȚI

La 30 octombrie, cetățenii Republicii Moldova au participat la primul tur de alegeri prezidențiale, pentru prima dată din anul 2000. La secția de votare din incinta Casei de Cultură din comuna Copăceni, au venit să voteze majoritatea cetățenilor cu drept de vot.
Fiind consătenii mei, i-am văzut de multe ori cu zâmbetul pe buze și cu speranță în ochi, dar ca în această zi – niciodată. Pășeau pragul căminului cultural de parcă veneau la sărbătoare, iar ieșind de acolo, deseori le auzeam răsuflarea ușurată.

Imagini pentru caricatura vot md Grigore: „Gata. Am făcut-o și pe asta. Noi datoria ne-am îndeplinit-o, rămâne să vedem dacă își va face datoria și cel pe care l-am votat. Cel mai important este ca președintele să vină cu o mare schimbare, cu promisiuni îndeplinite, dar nu doar cu dezamăgiri.”
Emilia: „Am votat un preșe-dinte pentru țară, pentru democrație, pentru realizarea visurilor tuturor oamenilor, un președinte al întregului popor, un președinte al viitorului european.”
Elena: „Am votat pentru un viitor mai bun. Vreau să aibă copiii noștri un viitor prosper și să fie pace în lume. Sper că președintele ce va veni la putere să facă tot posibilul ca generațiile viitoare să nu mai dorească să fugă din țară, dar să aleagă tot mai des Republica Moldova ca loc de trai.”
Victoria: „Gândul la un viitor mai bun la noi în țară m-a determinat să ies azi la vot. Fiind plecată câteva luni peste hotare, am înțeles că există o mare diferență față de țara noastră. Noi avem posibilități ca să realizăm mai multe obiective, mai multe scopuri, dar trebuie ca la conducere să fie cineva care să aibă puterea de a mișca carul din loc. Personal, mă văd într-un viitor european.”
Ion: „Sincer vorbind, am votat pentru aceea ca eu să am un viitor mai bun. Îmi doresc din suflet să rămân acasă. Dacă eu voi avea un trai decent în Moldova, credeți-mă că și copiii mei la fel. Avem o țară minunată, cu ogoare roditoare și oameni muncitori. De ce trebuie să fim robii altora? Suntem geografic plasați atât de favorabil: nu avem tsunami, nu ne zguduie atât de multe și devastatoare cutremure, nu avem vulcane ce pot erupe în orice clipă, însă noi alegem să vindem boțul de aur pur pe care stăm. Am votat pentru cel care merită. Nu pentru cel care ne va duce în Europa, dar pentru cel care va face din țara noastră o mică Europă.”