Zi marcată pentru efectivul IP Sângerei

Zi marcată pentru efectivul IP Sângerei

1022
DISTRIBUIȚI

La 18 februarie curent, în cadrul Inspectoratului de Poliție (IP) Sângerei a avut loc deschiderea biroului de consiliere psihologică şi psihoterapie, pentru a susține angajații poliției în activitatea zilnică. Scopul acestui birou este optimizarea climatului moral-psihologic, prevenţiei şi remedierii problemelor emoţionale, cognitive şi de comportament al angajaţilor poliţiei în activitatea zilnică a acestora.

La eveniment au fost prezenți: Gheorghe CAVCALIUC, şeful adjunct al IGP, colonel de poliție, şeful DRU a IGP, locotenent-colonel de poliție, Valeriu MUNTEANU, specialist principal al Serviciului psihologic al DRU a IGP, maior de poliție Vica ANTON precum și angajaţii IP Sângerei.
Odată cu inaugurarea biroului specialistului-psiholog, au fost date în exploatare și birourile reamenajate ale Secției Securitate Publica a IP Sângerei. Şeful adjunct al IGP, Gheorghe CAVCALIUC a adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la amenajarea și finanțarea birourilor și a accentuat gradul înalt de atitudine conștiincioasă din partea conducerii IP Sângerei. Aducând cuvinte de laudă întregului efectiv polițienesc de la Sângerei, subliniind: „Apreciez activitatea IP Sângerei, în special a conducătorului Petru COSTIȘANU, care alături de o echipă de profesioniști organizează corect și adecvat lucrul, pentru a obține într-un final rezultatele pe care le vedem astăzi, începând cu exteriorul inspectoratului, cât și în interiorul lui. Am venit la Sângerei cu ocazia inaugurării biroului de consiliere psihologică, care va ajuta polițiștii să se relaxeze psihologic, scăpând de toate problemele și stresul acumulat în timpul activității de serviciu, în urma unui accident grav, sau a unei alte intervenție dificile. La nivel de republică, acesta este al 15-lea birou de așa gen, iar scopul final este să avem asemenea birouri în toate Inspectoratele de Poliție raionale din țară. Acest lucru va duce la o conlucrare mai bună a polițiștilor noștri cu cetățenii.”
Deasemenea dumnealui a transmis și mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Alexandru JIZDAN, pe marginea acestui eveniment.
Șeful IP Sângerei, Petru COSTIȘANU, a menționat că inaugurarea acestui birou face parte dint-un proiect pilot, inițiat de Gheorghe CAVCALIUC, șeful Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne.
„Suntem foarte bucuroși de prezența domnului CAVCALIUC în teritoriu și de faptul că angajații noștri vor beneficia de astăzi de serviciile unui psiholog, de consiliere și reabilitare psihologică, și vor putea scăpa de stresul acumult în orele de serviciu.”
Angajații inspectoratului sunt mulțumiți și încrezuți în rezultate benefice obținute în urma acestei deschideri.
Nicoleta MATEI, ofițer criminalist al IP Sângerei: „Suntem foarte mulțumiți de deschiderea acestui birou. Este un pas înainte pentru toate problemele care vor fi întâlnite de către angajații IP Sângerei.”
În semn de recunoştinţă pentru rezultatele obţinute în activitatea de serviciu, profesionalism înalt, atitudine conştiincioasă faţă de atribuţiile funcţionale au fost menţionaţi cu grade speciale unii angajaţi ai IP Sângerei.