DISTRIBUIȚI

”Turul de informare: Dialog pentru transformare” – cu acest generic se lansează campania de informare și dezbateri publice privind reforma administrativ-teritorială, organizată în zece localități ale țării de către programul Comunitatea Mea. Startul campaniei s-a dat pe 2 decembrie, în comuna Sângereii Noi, raionul Sângerei.

”Turul de informare: Dialog pentru transformare” se va desfășura în perioada 2 – 22 decembrie 2021. Este vorba de o amplă campanie de informare cu privire la reforma administrativ-teritorială din Republica Moldova, în cadrul căreia vor fi discutate posibile scenarii de reformare, riscuri și beneficii, care vor fi abordate sub diferite aspecte, în special social și economic.
Cele 10 localități, în care va ajunge caravana ”Turul de informare: Dialog pentru transformare”, au fost selectate în baza unui concurs public, în funcție de motivarea și disponibilitatea acestora de a găzdui evenimentul. Astfel, gazdele turului au devenit: comuna Sîngereii Noi și satul Dumbrăvița din raionul Sângerei, municipiul Edineț, satul Cărbuna din raionul Ialoveni, satul Sireți din raionul Strășeni, satul Ciuciuleni din raionul Hîncești, satul Hîrbovăț din raionul Anenii Noi, satul Feștelița din raionul Ștefan-Vodă, satul Pleșeni din raionul Centemir și comuna Pîrlița din raionul Ungheni.
Fiecare din cele 10 localități va fi gazda unei runde de dezbateri, la care vor fi invitați reprezentanți ai Administrației Publice Locale, ai societății civile, experți în domeniu, dar și localnici, care vor vorbi despre problemele cu care se confruntă în comunitate, posibile scenarii de reformare și perspective de dezvoltare. Dezbaterile vor fi moderate de către jurnalista Valentina Ursu.

Continuarea citiți în n.50 din 10 decembrie 2021