DISTRIBUIȚI

Vladimir Rotaru, directorul AIPA-Orhei s-a născut în anul 1959 la Clișova, raionul Orhei,în 1979-1984 și-a făcut studiile la Universitatea Agrară, facultatea de mecanizare a agriculturii.A lucrat inginer-șef la agrofirma din Ciorești timp de 5 ani, a făcut studii la cursuri de pregătire a conducătorilor agricoli, un timp a activat în Rusia iar din 1993 până în 1997 a activat ca președinte a unei Asociații de Gospodării Țărănești în satul natal Clișova apoi a fondat SRL ”Rotor”, specializată în hidroameliorări care activează și până astăzi. În perioada 1999-2017 a activat ca vice-președinte a CJ apoi CR Orhei, apoi consilier raional, a activat ca deputat al Parlamentului pe parcursul a doi ani.Din 2014-2020 a fost director la Agenția de stat pentru protecția solurilor și îmbunătățiri funciare. Din august 2020 este director general al AIPA – Orhei.Căsătorit, părinte a trei copii.

-Domnule Vladimir Rotaru, ne impresionează faptul că ați ajuns conducătorul acestei structuri care până nu demult era diriguită de partidele de la guvernare care firește își aranja oamenii lor fideli pe când Dvs. v-ați lehămetit de politică…

– Am susținut un concurs de angajare cu 4 candidați, ca la carte pe care l-am câștigat datorită experienței și aptitudinilor. Și apoi ni s-a garantat faptul că concursul care l-am câștigat presupune ducerea unui mandat pe un termen de patru ani.

– Mulți ani în urmă o deputată din zona noastră regreta faptul subvențiile în agricultură sunt prea mici așa că ar ajunge pentru a procura o coadă de sapă. Evident ceva s-a schimbat ceva în politicile privind intervențiile și plățile de subvenționare?

Continuarea citiți în n.48 din 26 din noiembrie 2021