DISTRIBUIȚI

Organizațiile teritoriale ale Partidului Liberal Democrat din Moldova se întrunesc în ședințe pentru a-și alege delegații la Congresul IX extraordinar, anunțat pentru 16 august 2020. Fondatorul partidului, fostul prim-ministru Vlad Filat, tot mai des participă la ședințele din raioane, „pentru că este invitat și așteptat”, spun membri PLDM.
Partidul Liberal Democrat din Moldova se pregătește de congresul al IX-lea extraordinar, iar organizațiile teritoriale își aleg delegații. La ședințele din teritoriu este prezent, tot mai des, și fondatorul formațiunii, Vlad Filat.
„Conferința și-a epuizat ordinea de zi cu succes după ce a fost un schimb de opinii cu președintele Filat. O zi minunată plină de emoții pozitive, o revedere cu colegii noștri după o pauză bună.
Totodată a fost aleasă conducerea Organizației Teritoriale”, a scris pe Facebook secretarul Organizației PLDM Sângerei, Iulian Erimei.
Vlad Filat nu a anunțat deocamdată dacă a luat vreo decizie de a se implica, din nou, activ în politică. Membri PLDM au spus pentru UNIMEDIA că fostul prim-ministru participă la ședințele teritoriale în calitatea sa de fondator al formațiunii și pentru că „este invitat și așteptat de toți”.
Până acum și-au desemnat delegații la Congres raioanele Criuleni, Orhei, Florești, Șoldănești, Rezina, Rîșcani, Drochia, Sângerei, precum și organizația din sectorul Rîșcani al municipiului Chișinău.
Congresul urmează să se desfășoare în mai multe locații conectate online, cu un număr de delegați ce va corespunde restricțiilor impuse de criza sanitară.
Potrivit surselor din PLDM, la Congres urmează să fie realeasă conducerea formațiunii.