DISTRIBUIȚI

(Interviu din stradă)

– Cum credeți, vor avea copiii noștri un viitor decent în Moldova?

Marin Răileanu: „Nimeni în această țară nu are viitor și cred că nici copiii noștri. Scuzați-mă că sunt atât de pesimist. În fiecare zi se nasc copii, dar nu pentru a rămâne în Moldova, ci pentru a fi robi, brațe de muncă ieftine pentru alte țări.”

Ala Moldovanu: „Doar în cazul în care în Moldova, după alegerile Parlamentare anticipate se vor produce schimbări radicale, vom putea vorbi despre un viitor decent la noi acasă. Sper ca cei trei copii ai mei vor avea o viață mai ușoară. Fiul cel mare a absolvit facultatea de mecanică și a plecat în Spania. Cu salariul de aici nu poate să-și întemeieze o familie. Soțul de 10 ani lucrează în Marea Britanie pentru a putea să le achităm studiile.”

Lucian Răcilă: „Sunt de părerea că, generația tânără nu are nici un viitor atâta timp, cât la conducerea republicii vor stau birocrați, oameni compromiși…De ce conducătorii noștri își trimit copiii lor al studii peste hotare, dar nu creează condiții la noi în Moldova. Ei închid instituțiile de învățământ, de sănătate, motivând că se petrece optimizarea.”

Continuarea citiți în n.21 din 28 mai 2021