Viceministrul Tineretului și Sportului – în vizită la Sângerei

Viceministrul Tineretului și Sportului – în vizită la Sângerei

1369
DISTRIBUIȚI

Marţi, 16 februarie curent, viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş HÎNCU, s-a aflat într-o vizită de lucru în Sângerei.
Oficialul a avut o discuție interactivă cu conducerea raionului, șefii serviciilor desconcentrate, șefii subdivizunilor subordonare Consilului raional și cetățenii raionului Sângerei. Întâlnirea a avut loc în sala de ședinţe a Consiliului raional.
Viceministrul a vorbit despre obiectivele prioritare ale ministerului, în perioada imediat următoare, accentuând că va propune Consiliilor raionale multiple proiecte și granturi pentru a fi implementate la nivel local. În cadrul discuțiilor au fost abordate și problemele care preocupă autoritățile și cetățenii, soluțiile fiind notate pentru a se oferi răspuns ulterior de către Ministerul Tineretului și Sportului.
Nicolae ROPOT, șeful Secției Administrație Publică Locală, a venit cu propunerea ca în organigrama primăriilor să fie instituită unitatea de specialist în domeniul tineretului și sportului, și a sugerat ca după vizitele efectuate în teritoriu, demnitarii să se implice nemijlocit la soluționarea propunerilor expuse la întâlnirea respectivă, contribuind și prin donarea unor seturi de inventar sportiv.
Viorel ONCEANU, şeful Serviciului Tineret și Sport, a solicitat ministerului de resort să planifice mijloace financiare destinate nemijlocit domeniului tineret şi sport. Gheorghe JURJIU, ex-funcţionar al Consiliului raional, a pledat pentru construcţia unei săli polivalente în satul Chișcăreni.
Președintele raionului, Vasile MARANDIUC s-a referit la păstrarea bazei sportive din teritoriul primăriilor, a sălilor pentru sport şi a stadioanelor. De asemenea, șeful Direcției Finanțelor, Octavian Banaru, a propus organizarea de către Ministerul Tineretului și Sportului a unei loterii sportive, care ar duce la îmbunătăţirea materială a domeniului sportului în republică.
Dragoş Hîncu a vizitat, la final, Școala Sportivă „Dumitru Atanasov” din Sângerei, fiind însoțit de vicepreședintele raionului, Mihail Bîrsan, șeful adjunct al oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Ion Bîrsanu și şeful Serviciului tineret și sport al Consiliului raional, Viorel Onceanu.