DISTRIBUIȚI
În poză: echipa învingătoare, de la Gimnaziu „G. Vieru”

Etapa raională a concursului „Securitatea la trafic înseamnă viață!”, care s-a organizat de curând în incinta Gimnaziului „Anton Crihan” a adunat 13 echipe de elevi ale liceelor și gimnaziilor. Concursul a fost organizat de către Inspectoratul Naţional de Patrulare prin Serviciul Transport și Accidente Rutiere și Ministerul Educaţiei prin Direcţia Educaţie în colaborare cu Uniunea Conducătorilor Auto.
Participanții și-au demonstrat competențele cunoașterii și respectării normelor rutiere, comportamentul responsabil și respectuos la trafic, în stradă, în mijloacele de transport, în calitate de agenți rutieri, prin intermediul celor 8 probe practice și teoretice. Prima probă a concursului a fost Salutul, cartea de vizită a echipajului. Cea mai originală și convingătoare compoziție scenică la această probă au demonstrat-o echipele: „Olimp” din Sângerei, „G.Vieru”din Heciul Nou, „I.Ignatiuc” din Prepelița, „A.Agapie ” din Pepeni, „A.Crihan” din Sângerei, „V.Mereniuc” din Bilicenii Vechi.
La proba Acordarea primului ajutor medical au participat câte 2 reprezentanţi din fiecare echipă: unul în calitate de victimă a accidentului rutier şi celălalt în calitate de persoană, care acordă primul ajutor medical. Medicul de la Serviciul Urgenţă, Dumitru STELEA a fost cel care a evaluat cunoștințele și îndemânarea elevilor în cazul în care sunt nevoiți să acorde primul ajutor medical. Fiecare echipă a pregătit și câte un desen de perete cu genericul „Un an de zile am muncit – iată ce am reușit!”, care oglindea activitatea tinerilor agenţi ai circulaţiei rutiere pe parcursul anului de studii, planuri pentru viitor şi propuneri ingenioase privind ameliorarea situaţiei accidentale. La proba cunoaşterea regulilor de circulaţie un elev din echipă a răspuns la 10 întrebări în 15 minute…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 14 din săptămâna aceasta