DISTRIBUIȚI

Pe 13 noiembrie curent, alegătorii din țară sunt chemați să participle la turul doi de scrutin pentru alegerea președintelui țării. În cursa electorală au rămas doi candidați Igor DODON și Maia SANDU. I-am întrebat pe mai mulți cetățeni din raion dacă vor participa la alegerile de duminică.

Lilia Turcu, 25 de ani: „Desigur, voi merge la alegeri duminică împreună cu familia mea. O vom vota pe Maia SANDU, deoarece celălalt candidat nu prea are șanse să facă schimbările pe care noi, tinerii, le așteptăm. În plus, nici nu are pregătirea candidatei Maia SANDU.”

Vasile CIRIMPEI, 65 de ani: „Trebuie să alegem președintele țării. Dacă nu vom participa în turul doi, vom pierde șansa de a avea un conducă- tor care să trăiască cu grijile oamenilor țării, care va continua dezvoltarea infrastructurii locale. Eu, personal voi vota pentru Igor DODON.”

Corina COJOCARU, 22 de ani, studentă: „Noi, tinerii, trebuie să depunem un efort și să participăm la turul doi al alegerilor prezidențiale, optând pentru schimbări radicale în țară. Acestea le poate realiza doar Maia SANDU, dacă va fi susținută de tânăra generație.”

Veaceslav MORARU, 19 ani, student: „Pe 13 noiembrie, voi alege pe cel mai bun candidat la funcția de conducător de țară din câți au fost propuși de până acum. Este cea mai onestă, cinstită, tânără și cred că ar putea să aducă bunăstarea și creșterea economică în țară. Mai ales că și părinții mei au toată încrederea în Maia SANDU”.

Larisa RĂCILĂ, 49 de ani: „Desigur, voi participa la alegeri. Dacă nu vom ieși la vot în turul doi, vom pierde șansa de a avea un președinte de țară bine școlit, care va aduce la noi, acasă, vectorul european. Ne dorim un viitor decent pentru copiii și nepoții noștri. Familia noastră optează pentru Igor DODON.”

Mihai CONDREA, 18 ani: „Am 18 ani și vreau, în sfârșit, să mă simt matur, excercitându-mi dreptul la vot. Vreau să le arăt părinților că sunt independent și pot să decid singur. Îmi rămâne să mă informez corect cu privire la candidatul pentru funcția de președinte al țării.”

Ana SMÂNTÂNĂ, 54 de ani: „Dacă nu vom participa la turul doi, vom lăsa pe seama unei minorități de alegători să aleagă în locul majorității, ceea ce este incorect. Nu este important culoarea politică a viitorului președinte, ci să fie un bun gospodar, să poată sintetiza necesitățile oamenilor.”