Valizele verificate minuțios și luați la întrebări: Echipa care a însoțit-o pe...

Valizele verificate minuțios și luați la întrebări: Echipa care a însoțit-o pe Guțul în Rusia, reținută la Costești

34
DISTRIBUIȚI

Un grup de tineri din partidul „Renaștere” care au însoțit-o pe bașcana Evghenia Guțul în Rusia au fost reținuți de Poliția de frontieră și sunt verificați minuțios la hotar.

Despre aceasta a anunțat însăși lidera partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Aceasta precizează că „delegația de tineret” a partidului care s-a întors de la Soci este reținută mai bine de opt ore la punctul de frontieră din Costești.

Polițiștii de frontieră i-au scos pe tineri din autobuz pentru o percheziție amănunțită a bagajelor. Unii tineri au fost întrebați despre scopurile vizitei în Rusia.

„De ce își permite poliția de frontieră o atitudine atât de obraznică față de propriii cetățeni? Se pare că PAS va introduce în curând un nou articol în Codul Penal: „Vizita amicală în Federația Rusă””, și-a exprimat nemulțumirea Parasca.

Amintim că tinerii au participat la un forum organizat de administrația de la Kremlin la Soci, în perioada 1-7 martie. La el a participat inclusiv președintele rus Vladimir Putin, care a avut o întrevedere cu bașcana Evghenia Guțul. Aceasta a făcut mai multe declarații controversate precum că pe teritoriul RM ar fi încălcate drepturile rușilor

Șeful Inspectoratului General de Poliție a anunțat anterior în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, că subiectul dat este în vizorul organului de urmărire penală care știe cum trebuie de acționat și cum trebuie de calificat aceste acțiuni, la întoarcerea lor acasă.