Valeria va reprezenta Moldova în Slovenia

Valeria va reprezenta Moldova în Slovenia

191
DISTRIBUIȚI
În poză: Valeriei BRAȘOVSCHI, i s-a conferit Diploma de gradul 1

Valeria BRAȘOVSCHI a participat alături de alți tineri din Moldova la Festivalul – Concurs Național „Delfiada- 2018”. Pentru sensibilitatea răsărită din inimă și marea ei dorință de a crea, întruchipată în lucrările prezentate la concurs, ea a obținut locul întâi, și i s-a conferit Diploma de gradul unu. Valeria va reprezenta Republica Moldova în Slovenia.

Am cunoscut-o recent. Este originară din orașul Sângerei. Anul acesta a absolvit Liceul Teoretic „Olimp”.
E o tânără care crede în valoare. Valeria nu e o persoană care se înscrie în tiparul adolescenților descătușați, care încearcă să iasă în evidență prin orice metode. O fire timidă, retrasă. Pe cât de modestă-i, pe atât și de talentată. Dar talentul răzbate oricât ar fi de discret. Descătușată numai e, când se vede în fața paletei cu penelul în mână. Atunci se simte stăpână pe un întreg univers de culori. Se inspiră din natură, culoare și de tot ce poate să observe un suflet tânăr și talentat ca al ei.
Creatoarea de frumuseți, așa a fost apreciată de directoarea liceului Ludmila ȘIȘCANU, care ne-a comunicat că: „această distincție, are o semnificație enormă pentru ea și o inspiră să-și continue visul, de a-și face studiile la Academia de arte plastice, iar în perspectivă să-și completeze colecția de lucrări.”
Majoritatea timpului liber tânăra și-l petrece în căutarea unor noi inspirații, își proiectează lucrările în funcție de ceea ce vede și simte. Potrivit profesoarei de la Școala de Arte, Elena PEDCENCO, Festivalul-Concurs Național „Delfiada” se organizează în scopul descoperirii tinerelor talente și al sensibilizării societății de a promova copiii dotați. „Avem obligația să stimulăm interesul tinerilor. Motivația trebuie să fie majoră, or, în ultimii ani s-au schimbat simțitor în societate valorile. Ne mândrim cu rezultatele Valeriei. Pânzele ei sunt inconfundabile, poartă pecetea unui talent aparte, tehnicile și stilul artistic sunt deosebit de originale. Aceasta, în creație, este cel mai important. Ea este înzestrată cu har, lucrează foarte concentrat pentru a-și valorifica acest dar.”…

Continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 28 din această săptămână