DISTRIBUIȚI

Oamenii mor zilnic de COVID-19. Mai nou, mor de noile tulpini mai grave, cum ne spun intervievații noștri, de virusul tulpina britanică, ce o mai fi și asta. Nici laboratoare nu avem în dotare ca s-o identifice. Mor persoane dragi, mulți dintre cei care salvează vieți și care luptă drastic cu coronavirus, medicii și asistentele medicale. Cad din picioare la cât de obosiți și extenuați sunt. Așa merg să se vaccineze. Își iau câte o doză acum, peste câteva, trei săptămâni să o ia pe a doua. Asta se întâmplă și la Spitalul raional Sângerei, unde campania de vaccinare cuprinde tot mai mulți doritori de a se vaccina. Vaccinul, sunt încrezuți și recomandă medicii noștri, ar proteja de deces, ar fi unica soluție și mult mai sigură în stoparea virusului.
Vera Tabarcea

Nu toți sunt de acord și gata să urmeze sfatul medicilor, îndemnul de a se vaccina.
Triste feți, necunoscute pe străzi, străine prin măștile carte le poartă și frica care o duc cu sine ca pe o povară. Triști, plânși, fără poftă de viață și cu frică de a ieși din casă, a se îmbolnăvi, este tabloul fiecărei case. Chipuri și suflete ramolite și lipsite de încredere: Ferește –ne, Doamne, de această urgie aducătoare de moarte, este începutul fiecărei rugăciuni lansate de aceste persoane descumpănite. Mulți, foarte mulți sunt încorsetați în asemenea dispoziție nefastă și înfrigurare, încât nu cred în vaccinare, pentru că spun ele „au produs vaccinurile tot acei care ne-au trimis virusul ucigător, aducător de moarte. Nu credem în vaccinuri, că ar fi salvatoare. ”
„Poate o Campanie de vaccinare ca la carte ar putea scoate persoane de acest gen , din acest impas și disconfort psihologic. Eu unul o să mă vaccinez. Dacă pe un măiestru național ca Nicolae Botgros sau marele patriot al neamului și scriitorul academician Nicolae Dabija virusul nu i-a ocolit noi cei mai de la pământ, ce să mai așteptăm, cât doar să ne vină rândul, la vaccinare .Nu voi ezită nici o clipă să mă vaccinez. Decât răpus de virus mai bine, accept vaccinul. Atât că să aibă putere țara să-l achiziționeze, că nu mai dau un pas înapoi de la vaccinare,” a argumentat dorința de a se vaccinare, Mihai, un muzician de 59 de ani.
Și mai multă încredere în vaccinare insuflă sie și celor din jurul ei, Maria Cușnir din or. Sângerei:„ Ca să ne protejăm trebuie să ne vaccinăm. Vaccinul ne-ar proteja de deces. Eu cred în vaccinuri. Am, 68 de ani, dar nu am suferit niciodată de infecții ale căilor respiratorii, pentru că de fiecare dată m-am vaccinat contra virozelor și gripei sezoniere. Abia aștept să mă vaccinez contra pandemiei de COVID-19 ,cu oricare dintre vaccinurile disponibile în țara noastră, cu care va fi înzestrat raionul. Este nevoie să ne vaccinăm, ca să nu murim de COVID, dar atunci de moarte bună, când ne va fi scris de la Dumnezeu”.

Continuarea citiți în nr.11 din 12 martie 2021