DISTRIBUIȚI

În raionul Sângerei crește numărul de cazuri a persoanelor infectate cu noul tip de virus coronavirus , varianta DELTA. Virusul este mult mai contagios . Sunt contaminate în egală măsură atât persoanele în etate, cât și tinerii. Din acest motiv al creșterii numărului de persoane infectate, Spitalul raional este în alertă și se pregătește pentru a deschide Centrul COVID în baza Secției de boli cronice. Raionul se află în grad de alertă cod portocaliu.
Un interviu la această temă Vă oferim cu Gheorghe Balea, coordonatorul epidemiolog principal la Centrul de Sănătate Publică Bălți-Sângerei.

– Aș vrea să ne reflectați care este situația reală în raion?

„Gh.Balea:„ Pe parcursul săptămânii trecute (02-09. 08.2021) în raion s-au înregistrat 31 cazuri de COVID-19. În comparație cu săptămâna de până la aceasta se atestă o creștere cu 50%, cu 16 cazuri mai mult. Incidența morbidității în raion alcătuiește 57,6 cazuri la 100 mii populație. Raionul se află în grad de alertă cod portocaliu.”

– Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică va institui noi măsuri de sănătate publică?

„Conform Planului de pregătire și răspuns la infecția Coronavirus de tip nou- versiunea -2, și anume, măsuri de sănătate publică ce se impun în cadrul evenimentelor în masă( culturale, de divertisment, sportive, sociale, religioase, zone de agrement, piețelor, alimentație publică și comerț, transport public, organizarea activităților preșcolare și preuniversitare și altele. ”

Pentru a nu admite o situație mai gravă și mai periculoasă pentru noi toți, specialiștii în sănătate recomandă administrarea vaccinurilor!

Continuarea citiți în n.32 din 13 august 2021