DISTRIBUIȚI

Mai trecem o filă în calendar și o nouă zi frumoasă de toamnă ne aduce în preajmă luminoasei sărbători – Ziua profesorului. Cu recunoștință trimit acest mesaj către inima fiecărui coleg din domeniul educațional din raion, dar cu deosebit respect și seninătate sufletească exprim acest mesaj pentru colegii mei de la Liceul Teoretic „ Olimp”. Ei merită acest lucru, acest atașament, căci sunt dascălii de zbor al sutelor de generații. Sunt cei cu care mulți au început lecția vieții. Să aveți parte de toată căldura omenirii, un ocean de sănătate și toate florile din lume adunate în cel mai frumos și parfumat buchet.
Dragii mei, am certitudinea de a Vă considera cei mai buni dintre cei mai buni, pentru performanțele obținute pe parcursul anului de studiu la concursurile raionale, naționale și internaționale.
Îmi exprim recunoștința și respectul. Vă mulțumesc pentru că Vă remodelați competența didactică, aspirând spre noi descoperiri educaționale, în conformitate cu exigențele timpului modern.
Vă doresc stimați colegi, putere de muncă, performanțe pe măsura dăruirii, realizări de prestigiu și privilegiul de îndrumători în nemărginita căutare a valorilor educației.
Domnul să Vă învrednicească cu noi forțe ca să puteți fi mereu generatori de energie și idei. Să pășiți cu mândrie pe calea dăruirii de sine, conștientizând că împliniți o datorie sacră,
Cu drag, Ludmila Șișcanu, directoarea LT „ Olimp” din or. Sângerei

Toamna, anotimpul doldora de rodul livezilor și viilor, așterne frunze aurii pe cărările către școală. Către ceea ce Vă este de-o viață catedrala zbuciumului și a frământului pentru a semăna lumină ocrotitoare și a aduce încredere în ziua de mâine discipolilor. Învățăceii ne prind gestul și vorba, care le vor ocroti- călăuză fidelă- creșterea și împlinirea.
Cu prilejul sărbătorii profesionale, Vă aduc, dragi colegi, sincere urări de sănătate, bunăstare, armonie sufletească și bucurii. Semințele de omenie, noblețe, pe care le răsădiți neogoit, zi de zi, pe vremuri bune și mai puțin bune, să găsească sol fertil și să înflorească peste ani în oameni competenți, cu gânduri senine și realizări frumoase. Recunoștința și respectul generațiilor tinere, cărora ochii Dumneavoastră le-au luminat privirile, să nu întârzie să vină, iar societatea să ne redea aprecierea și stima pe care o merităm din plin.
Dragi colegi, Vă mulțumesc pentru munca asiduă depusă, pentru răbdare și perseverență. Vă urez multă sănătate, ani lungi, realizări frumoase, bunăstare familiilor, putere pentru continuarea activității profesionale.
Cu deosebit respect, Valentina Osoianu, directoarea LT „ Pantelimon Halippa”, din satul Cubolta

Sărbătoarea Zilei Mondiale a Educației și Zilei Profesorului constituie un nou și minunat prilej de a Vă exprima recunoștința și respectul. Este o sărbătoare a tuturor oamenilor, căci în spatele fiecărui om se află un pedagog, care i-a sculptat caracterul și sufletul.
Între tristeți și bucurii, între aprecieri sau ignorări dureroase ale societății, între planificări, consilii, inspecții, reforme, schimbări de programe, perfecționări, pandemie, lecții online etc se consumă viețile și destinele pedagogilor. Unii strălucesc prin orgolii profesionale și reușite notorii, alții trec anonimi, discreți, dar la fel de eficienți, și toți… rămânem dascăli care luăm copilul de mână și îl conducem prin marea poveste a cunoașterii și devenirii.
În acest context sărbătoresc Vă transmit mesajul de prețuire pentru tot ce sunteți. Să Vă învrednicească Bunul Dumnezeu cu sănătate, de care acum cu toții avem nevoie, razele bunătății și speranței să Vă însoțească mereu în drumul greu.
Fie ca toți acei în care ați investit atâta suflet, pasiune și speranță să Vă îndeplinească așteptările.
Toate florile recunoștinței pentru Dumneavoastră, dragi colegi.
Cu aleasă afecțiune, Angela Albu, directoarea gimnaziului din Ciuciueni

În semn de prețuire…Pentru noi, DASCĂLII, ziua de 5 octombrie este un prilej de sărbătoare, dar și de regăsire- Ziua Profesorilor. Este momentul în care ne amintim de roadele muncii și privim cu optimism spre viitor. Învățătorii și profesorii sunt oamenii care, prin munca lor, pun bazele educației, generație după generație. Deși traversăm o perioadă grea, stă în puterea noastră să optimizăm prioritățile învățământului și să găsim resurse motivaționale necesare pentru a merge mai departe. Uneori, mult prea ancorați în cotidian, uităm să ne arătăm recunoștința față de cei care au contribuit atât la creșterea noastră, cât și la dezvoltarea ca cetățeni ai Republicii Moldova. 5 octombrie e o zi specială pentru toate cadrele didactice, dar și pentru mine ca manager al Gimnaziului „Sergiu Rădăuțan” din comuna Iezărenii Vechi. Lansez de Ziua Profesorului un proiect inedit, prin care premiem excelența, numit „Gala Educației”, pe care o vom desfășura la început de an, pentru profesori, și la final de an, pentru elevi. Stimați dascăli vă urez să fiți sănătoși și să vă păstrați tinerețea spiritului! Îmi expun aprecierea muncii tuturor învățătorilor și profesorilor din Iezărenii Vechi, tineri specialiști, formatori de generații sau veterani de excepție! Sper că roadele vor prinde contur într-un stat puternic și educat așa cum ni-l dorim cu toții.
La mulți ani!
Cu deosebită considerație, Viorica Chisaru, învățătoare, directoarea Gimnaziului
„Sergiu Rădăuțanu” din Comuna Iezărenii Vechi

Iubiți profesori ai Gimanaziului Mândreștii Noi și ai Gimnaziului Bilicenii Noi, primăria comunei Vă adresează sincere felicitări cu ocazia Zilei profesorului. Vă mulțumim pentru dăruire profesională, pentru răbdarea în educația copiilor noștri și a generațiilor în creștere, pentru făclia mereu aprinsă care o mențineți în școală și pentru lumina care o dăruiți și asigurați. Să adunați pentru aceasta mult rod de recunoștințe, să păstrați în suflete încrederea că fără Dvs lumea nu poate fi frumoasă, cartea nu poate fi citită, neamul nu poate exista și prospera. Vă situați deasupra timpului și acolo rămâneți. Noi, elevii dăscăliți ieri, dar și elevii de astăzi cu toții Vă mulțumim și Vă suntem recunoscători.
Veaceslav Sanduleac, primarul comunei Bilicenii Noi

E toamnă și sărbătoare în sufletul profesorului. Când se adună roada în hambare, atunci și noi, pedagogii, răsfoim paginile activității noastre și ne punem în față succesele discipolilor noștri. Ne bucură faptul că ne-a reușit ca absolvenții noștri să devină oameni adevărați, viitorul cărora va aduce republicii un trai mai decent.
Dragi colegi, Vă aduc sincere felicitări cu ocazia Zilei Profesorului. Vin astăzi cu cuvinte de recunoștință pentru munca imensă și răbdarea pe care o depuneți în educația tinerei generații. Alături de sănătate, dragoste și bunăstare să pășească succesul. Calitatea educației să Vă fie prioritară. Sărbători fericite.
Lilia Cumpătă, directoarea Gimnaziului „Iurie Boghiul” din satul Coșcodeni