„Vă las în ziua cea de mâine”

„Vă las în ziua cea de mâine”

403
DISTRIBUIȚI
În poză: VALENTINA SECUREANU

La un an de la trecerea în eternitate a VALENTINEI SECUREANU, de la Liceul „Nicolae Casso” din Chişcăreni a fost organizată o activitate extracurriculară. Nadejda SPÎNU, directoarea adjunct pentru educaţie, susţinută de colegi, au comemorat-o pe regretata VALENTINA, drept suflet de lumină, în veci pelerin al iubirii doar că nu în viaţă, dar în catedrala eternităţii şi a lui Dumnezeu.
„Zilnic clopoţelul sună şi ne adună pe toţi la liceu: învăţători, profesori, copii. Dar nu şi pentru colega noastră, VALENTINA SECUREANU. Un eveniment trist din istoria liceului nostru este trecerea sa în nefiinţă, acum un an,la 8 februarie, 2018. Cu mare greu suportăm această pierdere. În sufletele noastre, acolo unde se afla draga noastră colegă a rămas un gol imens. Au rămas doar amintirile, fărâme de suflet ce s-au numit VALENTINA SECUREANU”, a expus în mesajul său de inaugurare a activităţii comemorative, Nadejda SPÎNU.
VALENTINA, femeie şi mamă, profesoară şi om, o luptătoare curajoasă pentru valorile naţionale, a plecat şi şi-a ocupat locul printre stele.
Printre lacrimi şi netrecătoare regrete pentru dispariţia timpurie a ei din viaţa noastră, a tuturor a relatat directoarea liceului Galina BARBACARI: ,,A fost o onoare pentru mine, eu fosta ei discipolă, să devin colegă de serviciu cu mentorul meu. A fost o onoare a-i cere un sfat,o consultare. Ea cu drag se oferea să mă îndrume. Destinul a făcut ca după orele de program să mergem spre casă împreună,tot discutând, distanţa de 2 km, preschimbându-se într-o clipă. A rămas în viziunea mea ca o profesoară de excepţie. Deşi am făcut parte dintr-o triadă: elevă- colegă-şefă, am văzut-o ca pe un om a lui Dumnezeu, mereu săritoare la nevoie, gata să dea un sfat util.Îmi lipseşte mult, enorm de mult. Mă trezesc uneori gândindu-mă la evenimentele educaţionale în care am fost implicate amândouă.Îi duc dorul şi nestinsă îmi este durerea sufletului pentru plecarea sa subită”. …

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 10 din această săptămână