DISTRIBUIȚI

Începând cu 1 septembrie elevii vor putea reveni în sălile de clasă ale instituțiilor de învățământ din raion. Mult mai devreme decât această dată vor fi redeschise mai multe instituții preșcolare. Redeschiderea instituțiilor de învățământ în anul de studii 2020-2021 va fi posibilă după 7 scenarii. Acestea vor include revenirea a 100% a elevilor în clase, învățarea combinată sau continuarea desfășurării lecțiilor online. Direcția Educație Sângerei face tot posibilul ca procesul educațional să fie reluat în mod tradițional, fără a expune elevii riscului de a fi infectați cu COVID-19.
Pe aceste poziții ferme este plasată Direcția Educație și toți managerii instituțiilor de învățământ, care sunt implicați plenar în pregătirea acestora de reluarea programului de studii de la 1 septembrie. Potrivit șefului interimar al Direcției Educație Sângerei, Mihai Curciuc, Ministerul Educației Științei și Cercetării a propus 7 modele, selectate de organizare a procesului educațional din 1 septembrie, după o perioadă îndelungată de pandemie și imposibilitate de a activa: „27 dintre instituțiile școlare din raion au preluat modelul nr.1, care presupune prezentarea fizică a elevilor în clase. Alte 8 instituții,în special liceele, au preluat modelul 7, care presupune învățarea mixtă. Modelul 3 a fost preluat de un gimnaziu și modelul 4 de două gimnazii, când 50 % din numărul total de copii se află în școală, altă parte se află online. Fiecare dintre modelele selectate au fost preluate ținându-se cont de specificul comunității școlare, specificul conectării la internet și altele.
Fiecare dintre managerii școlari, dar și ai grădinițelor de copii fac pregătirile necesare pentru reluarea lecțiilor și de la 1 septembrie și a procesului educațional în grădinițe, cât de curând posibil.

Continuarea citiți în nr. 30 din 07 august 2020