DISTRIBUIȚI

     Joi, 17 decembrie trecut, consilierii Consiliului raional au participat la ultima şedinţă ordinară din anul 2015. După o activitate susţinută în comisiile de specialitate, ei au reuşit să dezbată şi să aprobe decizii pe marginea a 30 de chestiuni, care au fost încadrate în ordinea de zi. În ce măsură aceste decizii adoptate vor avea pe parcurs acoperire financiară, reiese şi din proiectul bugetului raional pentru anul 20I6. Proiectul respectiv a fost dezbătut în prim plan, în prima lectură, după care a fost aprobat cu vot unanim.

     Potrivit informaţiei prezentate în şedinţă de Octavian Banaru, şeful Direcţiei Finanţe, Proiectul bugetului raional pentru anul 2016 a fost elaborat reieşind din setul metodologic privind elaborarea, aprobarea şi modificarea bugetului, aprobat prin ordinul Ministerului Finanţelor din 31.12. 2014.
La momentul preluării bugetului s-a luat în consideraţie necesitatea asigurării echilibrului bugetar prin intermediul balansării cheltuielilor publice cu veniturile şi evidenţa dobânzilor, defalcărilor din veniturile generale de stat, stabilite de Legea privind Finanţele Publice Locale.
Consilierii au adoptat decizia de aprobare a Bugetului raional pentru anul 2016 la partea de venituri în sumă de 160 282,6 mii lei şi la partea de cheltuieli în sumă de 160 282, 6. Ei și-au axat decizia pe indicatorii generali şi sursele de finanţare ale bugetului…..

Continuarea o găsiți în nr.1