DISTRIBUIȚI

Se spune că omenirea se dezvoltă pe spirală. La fiecare ciclu urcă cu o spiră mai sus, astfel asigurându-se progresul. Istoricii ne îndeamnă să ne cunoaştem trecutul, rădăcinile ca să evităm greşelile comise pentru a preveni catastrofele sociale. Generaţiile de ieri şi cele de azi cunosc din manualele de istorie despre existenţa pe parcursul timpului a comerţului cu robi, adică cumpărătorii, negustorii mergeau la piaţă, aşa cum azi se merge la un târg de animale.
Pare straniu, dar în prezent, la fel ca şi atunci, există ,,Piaţă’’ unde se vând în sclavie fete, femei, bărbaţi, numai că atunci robii erau aduşi la târg în lanţuri, dar astăzi sunt sechestraţi şi transportaţi cu maşina sau pe calea aeriană de proxenet aflat sub protecţia unor persoane din eşalonul puterii. Nu am să dau nume, deoarece puteţi auzi despre aceasta la diferite posturi Radio şi TV.
Mai nou a apărut aşa zisă ,,Piaţă’’ unde se vând şi se cumpără ,,slugile poporului’’, adică deputaţii, ei pot fi sechestraţi, bătuţi, aduşi în sală (al 51 vot de aur) şi impus să voteze ce i se cere. Acest caz a fost mediatizat de Jurnal TV, Publica TV şi alte televiziuni.
E interesant şi traseismul deputaţilor PDM-Pro Moldova şi apoi trecerea lor în ,,Pentru Moldova’’. Se vehiculează (din spusele unor demnitari) că aceşti ,,robi’’ ar costa milioane de lei, sau dolari. Ironia soartei e că al 51 vot în alianţa neformală PSRM-ŞOR a fost asigurat de dl. Gheorghe Braşovschi, deputat ales pe listă uninominală din raioanele Sângerei şi Floreşti, care a votat contraversatele legi din 3 decembrie 2020. L-am cunoscut pe acest domn , pe când era Primar de Sângerei, ca un om, care a făcut mult pentru localitate, este Cetăţean de Onoare a oraşului. Preţul acestui pas, cine la convins şi ce la determinat să procedeze aşa, se va afla, probabil, mai târziu.

Continuarea citiți în nr. 48 din 18 decembrie 2020