DISTRIBUIȚI

Un bărbat din Sângerei a fost reţinut, pentru 72 de ore, de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins mită de la un alt tânăr pentru a-l ajuta să scape de un dosar, pornit de Poliţie, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.
Potrivit denunţului, bănuitul ar fi susţinut că poate influenţa responsabili din cadrul Inspectoratului de poliţie Bălţi să închidă dosarul, deschis pe numele denunţătorului şi că îi poate determina pe oamenii legii să-i elibereze automobilul, plasat la parcarea forţată. Pentru serviciile sale, el ar fi pretins 400 de euro.
Reţinerea a avut loc în momentul primirii banilor în incinta Primăriei din satul Heciul Nou, raionul Sângerei. Bănuitul a fost escortat la sediul DGT Nord a CNA şi a fost plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe numele lui a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.
TVR Moldova