DISTRIBUIȚI

Am cunoscut mulți edili de la Crăsnășeni în cei peste 30 ani de activitate însă doar unul din ei poate și se bucure de titlul ”primar-investitor”. Noțiunea nu este în sine un brand electoral, este vorba de o persoană concretă pe nume Vasile Cazacu, fost angajat al poliției care și-a obținut primul mandat la Crăsnășeni în toamna anului 2019.

După ieșire la pensie demară un business la Chișinău oarecum neobișnuit – se ocupa în capitală cu lucrări de demolările, ceea în opinia a mai multă lume constituie o activitate stabilă cu mulți clienți de afaceri, deci activitate intensă când se construiește mult. Astfel, Vasile Cazacu a decis că afacerea ar fi prea plicticoasă pentru el, iată de ce a decis să candideze, de data asta la modul serios pentru funcția de primar în satul natal deși casa, familia, afacerile sunt la Chișinău:
”După ce părinții au trecut la cele veșnice nu mi-am rupt legăturile cu baștina unde-mi trăiesc rudele, prietenii din copilărie.Și apoi m-a durut pentru baștină care dispărea chiar sub ochii mei din cauză că lumea pleacă iar infrastructura se depreciază. Mi-am zis că aș putea face ceea ce alții nu au reușit s-o facă până în prezent. cu condiția că trebuie să ajute și sătenii or, nimeni nu o va face în locul nostru”, ne spune domnia sa.

Continuarea citiți în n.31 din 6 august 2021