DISTRIBUIȚI

Odată cu alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova, România a început să caute soluții pentru un nou pachet financiar pentru RM.
Anunțul a fost făcut de preşedintele României, Klaus Iohannis. Acesta a anunțat că a discutat deja premierul român Ludovic Orban în legătură cu găsirea unor soluţii pentru un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova.
„Am avut o discuţie cu doamna preşedinte ales, Maia Sandu, imediat după ce am aflat rezultatul îmbucurător al alegerilor prezidenţiale din Moldova. Am felicitat-o pe doamna Sandu şi, la invitaţia domniei sale, i-am promis că voi face o vizită în Republica Moldova, imediat după ce va prelua funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Iar cu premierul am discutat la foarte puţin timp, cred că la o oră după ce am avut acea convorbire telefonică, şi am început să căutăm soluţii pentru un nou pachet de sprijin care, cu siguranţă, va fi necesar pentru Republica Moldova”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
Precizăm că președintele României, Klaus Iohannis, a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria la alegerile prezidențiale.
Totodată, el a anunțat că va efectua o vizită în Republica Moldova după ce Maia Sandu va prelua mandatul de președinte al Republicii Moldova. Liderul de la Cotroceni se întoarce la Chișinău pentru prima dată în ultimii ani. Ultima dată a vizitat țara noastră în timpul mandatului lui Nicolae Timofti.
Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie preşedinte din istoria statului. Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon, cu un scor de peste 57,7%.