DISTRIBUIȚI

La ieșirea din satul Chișcăreni, de partea stângă a drumului spre șoseaua Bălți-Chișinău, a fost construit un nou izvor cu apă cristalină. Pe fațada cișmelei este sculptată figura Maicii Domnului cu pruncul ei Isus în brațe, protectoare a acestui loc cu apă sfântă.
Duminică, 18 iulie 2021, a fost săvârșit un serviciu divin de sfințire a icoanei Maicii Domnului și a izvorului de către preotul Gheorghe Lungu de la biserica “Sfântului Nicolae” din Chișcăreni. Au asistat enoriași din orașul Sângerei și localitatea Chișcăreni.
În fața celor prezenți a vorbit preotul Gheorghe Lungu, care a mulțumit celor care i-au susținut ideia de-a face această cișmea, celor ce-au contribuit cu mijloace bănești, au participat la construcție. Primarul comunei Chișcăreni Ion Cioina a menționat, că preotul și enoriașii și-au adus aportul deplin la acest izvor. Poetul nevăzător Andrei Luțcan i-a înmânat preotului cartea sa de poezii “Acasă la mama-i acasă”, iar soția Valentina a citit poezia “Din adâncuri milenare”, scrisă de poet către acest eveniment.

Din adâncuri milenare

Izvoraș cu apă rece,/ Îl oprești pe cel ce trece,
Însetat pe lângă tine / Și-l servești cum se cuvine.

Ca agheazma-ți dă putere,/ Apa băută în tăcere
Și-i pentru orice călător / Așteptată, plină de dor.

Apă bună, cristalină, / Ce răzbate spre lumină,
Din adâncuri milenare/ Lângă drum ori o cărare.

Un izvor, având în față, /E sănătate, viață,
Pentru azi și pentru mâine, /Precum e hrinca de pâine.

O cană de apă vie, / Parcă-i cânt și poezie,
Pentru suflet de călător, /Când vine spre casă cu dor.

Andrei Luțcan, or. Sângerei