DISTRIBUIȚI

La începutul lunii ianuarie, deputatul în Parlamentul României Constantin Codreanu, Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării s-a aflat într-o o vizită de lucru în orașul Sângerei.
Parlamentarul român, băștinașul raionului, aflat în Sângerei, într-o vizită de lucru, a avut mai multe întrevederi cu conducerea raionului și cei ai primăriei Sângerei. Oficialul a avut parte de un mesaj de bun-venit acasă, din partea conducerii raionului.
Grogore Corcodel, președin-tele raionului, cât și Tudor Tutunaru, Ion Bîrsanu și Iulian Erimei, au avut un dialog constructiv, în cadrul căruia au fost puse în discuție chestiuni ce țin de consolidarea relațiilor de înfrățire cu județe din România, posibilități de creare a unui parc logistic, perspectivele unor noi colaborări bilaterale în diverse domenii de activitate. Dialogul fiind centrat pe necesitatea creșterii bunăstării cetățenilor raionului, îmbunătățirii infrastructurii etc. Grigore Corcodel, a menționat că contează pe sprijinul României, fiind formulate propuneri concrete pentru sprijinirea proiectelor administrației publice locale din raion în ceea ce privește creșterea capacității instituționale de accesare și absorbție a fondurilor europene.
Constantin Codreanu a avut o întrevedere și cu Arcadie Covaliov, primarul orașului Sângerei și satului Vrănești. Edilul a informat ziarul Ecoul nostru, că: „ Sunt enorm de recunoscător deputatului în Parlamentul României, Constantin Codreanu, pentru că a fost destul de receptiv la inițiativa mea. Am avut o discuție sinceră, despre aspirațiile locuitorilor urbei noastre. Am stabilit o înțelegere pentru un parteteriat de durată, cu obiective specifice orașului Sângerei, cum ar fi: proiecte de dezvoltare locală, înfrățiri cu localități din afara țării, strategii de integrare europeană, întru a transforma orașul, într-o urbe modernă,europeană.”
Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, și-a afirmat satisfacția pentru „abordarea pragmatică a părților în discuțiile pe care le-a purtat:
,,Mă bucur că, în sfârșit, am găsit parteneri de dialog în raionul meu drag. I-am tot așteptat de câțiva ani. Le mulțumesc președintelui raionului, Grigore Corcodel și celor 3 vicepreședinți, Tudor Tutunaru, Ion Bîrsanu și Iulian Erimei pentru întâlnirea de astăzi în care partea formală s-a sincronizat perfect cu partea informală.
Mi-am luat deja un prim angajament de a-i însoți în vizita pe care o vor întreprinde la Consiliul Județean Gorj. Nu e singurul.
Un om pe care îl cunosc și îl respect de ani buni a ajuns, anul trecut, primar al orașului Sângerei. L-am reîntâlnit cu drag pe Arcadie Covaliov. Am vorbit cu domnia sa și cu viceprimarul Andrei Cucoș despre o serie de proiecte în care îi pot sprijini pentru a schimba un oraș care ne este drag nouă tuturor.

Mă bucur că domnul primar a acceptat invitația de a participa la Convenția Românilor de Pretutindeni pe care o organizăm pe 24 ianuarie, la Palatul Parlamentului. Nu va fi singurul primar din Republica Moldova care va veni la evenimentul în care îi punem pe românii din Diaspora, comunitățile istorice și Republica Moldova față în față cu instituțiile statului român.

Sângerei devine, pentru mine, o prioritate absolută în identificarea resurselor necesare pentru implementarea proiectelor care să aducă beneficii pentru comunitatea locală. Abia aștept să vorbim despre primele reușite comune, atât la nivel de raion, cât și la nivel de oraș.
Faptul că avem obiective care se suprapun trebuie să ne apropie și să creeze punți de legătură cu forțele sănătoase de la noi. Un lucru extrem de important pentru viitorul nostru comun.”