DISTRIBUIȚI

Recent, în Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sângerei, s-a desfășurat o acțiune de informare pentru elevii claselor a V-IX-a. Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Europene pentru protecția copiilor împotriva exploatării și abuzului sexual, fiind organizat de Ministerul Afacerilor Interne în comun cu Inspectoratul General al Poliției și Organizațiile non-guvernamentale specializate în acest domeniu.

image (3)

La eveniment au fost prezenți reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP), Direcției Relații Publice a Ministerului Afacerilor Interne cât și reprezentanți ai ONG-urilor: „La strada” și „Lumos” Moldova. De asemenea la acțiune au participat colaboratori ai Inspectoratului de Poliție Sângerei.
Motto-ul întrunirilor a fost: „Nouă, maturilor din preajma voastră, ne pasă. Vrem să vă susținem, să vă ajutăm, să găsim împreună răspunsuri la întrebările ce vă frământă”.
În cadrul orelor informative organizate cu elevii, specialiștii au pus în discuție probleme care vizează în prim plan protecția copiilor, interacționând cu ei și prezentându-le mai multe filmulețe ce conțineau diverse situații în care copiii sunt abuzați. Elevii au fost foarte curioși, s-au implicat activ în discuție, analizând abuzurile vizionate. Totodată aceștia au propus împreună cu Tamara FORNEA, reprezentanta Organizației „LUMOS”, soluții pentru a evita aceste situații, fiind informați unde pot să se adreseze pentru a primi ajutor și consiliere psihologică.
„Am pus în discuție aspecte foarte importante ce țin de viața voastră de zi cu zi. Cum trebuie să ne comportăm și cum cei din societate trebuie să se comporte cu voi”, a conchis Tamara FORNEA.
Copiii au fost îndemnați să apeleze pentru suport la subdiviziunile teritoriale ale Poliției, site-urile de profil și numerele de telefoane pentru apeluri gratuite destinate în exclusivitate lor…

Continuarea o găsiți în nr. 52