DISTRIBUIȚI

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a mai donat unui spital din nordul republicii un aparat de respirație artificială. Recent, medicii Spitalului Raional Sângerei au fost vizitați de lidera PAS, Maia Sandu și deputata Doina Gherman, care au venit cu darul necesar în lupta cu noul coronavirus.
„Astăzi am reușit să ajungem și la spitalul din Sângerei. Am adus aici un aparat de oxigen. Am discutat cu medicii. Ne-am bucurat să-i vedem sănătoși, chiar dacă unii din ei sunt acasă și se recuperează după ce au fost infectați cu Covid-19.
Administrația spitalului susține că personalul medical cu greu face față pandemiei. Totodată, instituția mai are nevoie de echipamente medicale, pentru că are în dotare doar un singur concentrator de oxigen mobil.
Sunt extenuați toți. Au trei luni de zile de când lucrează în continuu, dar aste este. Avem un colectiv foarte bun și cred că vom face față pandemiei, dar ar fi bine să avem și un suport din exterior și aici mă refer la susținerea întregii societăți. Ar fi necesare încă generatoare de oxigen, dar și monitoare pentru supravegherea pacienților.
Tot personalul medical este absolut echipat cu viziere, mănuși. Avem de toate. Principala problemă nu este lucrul fizic, ci supraoboseala și efortul psihic depus de noi deoarece suntem zi de zi la spital. Cât mai putem mergem înainte, dar e greu.”

Continuarea citiți în nr. 24 din 03 iulie 2020