DISTRIBUIȚI

Recent, artistul plastic Iurie Brașoveanu a realizat un album de portrete dedicat unor personalități ale culturii române.

Albumul cuprinde 200 de pagini, în care sunt incluse 70 de portrete, grafică și versuri din creația artistului, poetului, graficianului Iurie Brașoveanu. „Este un album de grafică alb-negru, în care sunt toate culorile universului. Aceste două culori simbolizează nașterea și moartea și despart lumina de întuneric. Lucrarea este ca și recviem pentru cei plecați în eternitate. Aici sunt portretele poeților Mihai Eminescu, Veronica Micle, Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Leonida Lari ș.a. Albumul a apărut în versiune electronică, dar va apărea în curând și pe suport de hârtie,” a conchis autorul albumului.
Potrivit Victoriei Rocaciuc, critic de artă: „ilustrațiile lui Iurie Brașoveanu sunt create în tehnica tușului cu peniță, uneori combinată cu acuarelă. În ele autorul recurge la diverse forme de simbol, abordând suprarealist, geometric, cu elemente de abstract. Constituită din mai multe puncte, transparența structurilor sale grafice se asociază cu pictura neoimpresionistă, realizată în tehnica pointelistă.”

Continuarea citiți în n.14 din 2 aprilie