DISTRIBUIȚI

Un acord de cooperare între Consiliul Raional Telenești și Consiliul Județean Iași a fost semnat luni în sala de conferințe a CR Telenești.

La ceremonia oficială de semnare a participat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, însoțit de Marius Sorin Dangă vicepreședintele, Lacrimioara Vernică-Dăscălescu, secretarul județului și, Eugenia Lucaci. consiliera pe domeniul relații internaționale, pe de o parte, și președinta raionului, Mariana Ombun, vicepreședinții Alexandru Taburceanu și Alexandru Isac, șeful adjunct al Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, Nelea Cazacu, alături de șefa Direcției Generale Educație, Alina Pascaru, șeful Secției Administrație Publică, Vasilii Bulat și șeful Secției Cultură, Tineret și Sport, Pavel Casian, primarul orașului Telenești, Vadim Lelic pe de altă parte.
Documentul semnat prevede că în vederea identificării unor proiecte de dezvoltare economică, socială, proiecte care pot beneficia de susținere financiară a Uniunii Europene părțile au convenit deschiderea de noi posibilități pentru raporturile de colaborare în domenii de interes reciproc și promovarea de schimburi de experiență și de bune practici în vederea implementării unor proiecte de dezvoltare economică și socială în beneficiul celor două comunități.
Astfel părțile convin ca acțiunile de cooperare care să se refere în special la domeniile: dezvoltare locală, economie, educație, cultură, turism, sport, tineret, sănătate, asistență socială, accesare de fonduri europene, precum și alte domenii de cooperare de interes reciproc.

Continuarea citiți în n.47 din 19 noiembrie 2021