DISTRIBUIȚI

   În activităţile de comemorare a martirilor neamului care au căzut în conflictul armat de pe Nistru, la 25 de ani de la declanşare, s-a înscris şi Turneul la volei dedicat lui IURIE BOGHIU din Flămânzeni.

   Sâmbătă, 11martie, curent, în gimnaziul unde a învăţat şi care-i poartă numele, a fost deschis turneul printr-un miting, la care a participat mama eroului, rudele, camarazii, administraţia şi profesorii gimnaziului, membrii brigăzilor cu destinaţie specială „Fulger” şi „Carabinieri”, echipa de poliţişti a Inspectoratului raional de Poliţie, reprezentanţii Consiliului raional şi ai primăriei comunei şi foarte mulţi suporteri.

   Fiecare dintre participanţi a exprimat mesaje calde de comemorare a eroului care a căzut la datorie pentru o Moldovă, care încă nu este integră ca teritoriu.

IURIE era un flăcău tânăr şi frumos, unicul copil în familie, şi avea procurat inelul de căsătorie pentru logodnica sa. În locul coroniţei de cununie în biserică, războiul i-a pus coroana de durere şi de zbor frânt. Această cruce duce mama Nadejda, dar şi toţi consătenii şi colegii săi. „Am activat cinci ani împreună în Inspectoratul raional de Poliţie, după care el a fost selectat în Brigada cu destinaţie specială „Fulger”. Era un specialist foarte bine pregătit şi un sportiv cu o forţă fizică admiratoare. Îndată după înmormântarea sa am propus organizarea Turneului sportiv închinat memoriei eroului. În fiecare an particip, joc volei în echipa colegilor şi mă bucur că turneul dăinui în timp, a ajuns la a 24 – a ediţie. Aşa îi păstrăm amintirea veşnic vie, iar fapta de bărbat al neamului, jertfa vieţii sale inspiră, educă şi naşte noi eroi, sprijină educaţia generaţiilor care vin după el”, a comemorat reprezentantul Inspectoratului raional de Poliţie Mihai CRIGAN.

   Pe aceiaşi undă de lumină pentru veşnicia eroului şi neuitare şi-a înscris mesajul, directoarea gimnaziului Lilia CUMPĂTĂ, şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Petru COSTIŞANU. A fost acoperit cu flori monumentul din faţa instituţiei, dar şi…

continuarea o veți citi în numărul 12 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Lilia CUMPĂTĂ