DISTRIBUIȚI

La Flămânzeni s-a desfășurat turneul republican la volei în memoria erouIui-martir Iurie Boghiu, căzut pentru integritatea Republicii Moldova în martie 1992 în războiul de pe Nistru. Desfășurarea turneului a fost anticipată de o activitate festivă comemorativă , organizată de profesorii și elevii gimnaziului care-i poartă numele.

Garda de Onoare a Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger”a Inspectoratului General de Poliție a cinstit memoria la bustul eroului din curtea gimnaziului. La eveniment au participat profesori și elevi, rudele eroului, consăteni, veterani ai războiului de pe Nistru, colegii săi din Brigada cu destinație specială „Fulger” din care Iurie a făcut parte. Potrivit directoarei instituției educaționale Lilia Cumpătă, prezentă la eveniment„ au fost reamintite momente din viața eroului și faptul că doar la 22 de ani și-a pierdut viața într-un atac masiv asupra satului Coșnița. A rămas viu în memoria fiecărui consătean și coleg-polițist și o pagină de onoare pentru localitatea unde s-a născut și pentru generațiile tinere care învață din această istorie dragostea de patrie și de cinstire a ei”.
Turneul este asemenea o dovadă a acestui fapt, motiv pentru care este organizat tradițional în a XXV – ea ediție. De data acesta au participat 6 echipe ale subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Continuarea citiți în n.15 din 1 aprilie 2022