DISTRIBUIȚI

La 6 mai, de Ziua Hramului orașului Sângerei pe stadionul Complexului sportiv ”Olimpiada-80” a avut loc un turneu dedicat memoriei lui Leonid Criclivâi, redutabil fotbalist și antrenor care a plecat în lumea celor drepți acum 8 ani.

La turneu au participat veterani ai fotbalului cu vârste care cuprind 50 + din centrul raional, primăriile Ciuciueni și Iezărenii-Vechi. Pe teren au ieșit sportivi care l-au cunoscut bine pe Leonid Criclivâi și anume Victor Doibani, dublu campion, campionii naționali ai MAI în anul 1986 Oleg Drosu, Gheorghe Cucoș, Ion Balan, participantul la ștafeta Focului olimpic din anul 1980 Tudor Pogor, multimplul campion al competițiilor raionale la atletica ușoară Ion Pogor, învingătorii turneelor republicane a MAI, Ion Tofan, Aurel |Patron, etc. Arbitri ai turneului au fost campionii republici pentru anul 1986 Mihail Spânu și Dumitru Neaga.
Primii în teren au ieșit veteranii sportului din Sângerei și Ciuciueni. Soarta jocului a fost decisă de două lovuturi precise de minge a lui Ion Balan și alt șut precis a lui Ion Tofan care a adus primul succes al sângerenenilor notificat cu scorul 3:0
În următorul meci și-au cercat puterile veteranii de la Ciuciueni și Iezărenii vechi. S-au dovedit a fi la înălțime portarii care totuși au scăpat câte un gol, în consecință meciul s-a finalizat la egalitate – 1:1.
La meciul de încheiere s-au întâlnit sângerenenii și iezărenenii. De data asta portarii au demonstrat un joc de performanță. Unicul gol marcat de Gheorghe Cucoș, a adus victorie veteranilor urbei – 1:0.

Continuarea citiți în n.21 din 13 mai 2022