DISTRIBUIȚI

Unu decembrie, Ziua Marii Uniri, Ziua Românilor de pretutindeni, este un moment de sărbătoare, de mândrie națională și de afirmare a românismului oriunde în lume.
Ziua națională a României Mari, sărbătoarea cu semnificații puternice. Țară cu un trecut legendar la cei 101 de ani, timp în care s-au scris cele mai importante pagini, deține un prezent creativ și un viitor prosper, generează glorioase fapte de vitejie, spirit de dăruire și devotament pentru împlinirea unui ideal viu – făurirea Statului Național European. Actul de acum 101 de ani este un izvor al rememorării, recunoștință pentru înaintași, dar și o permanentă sursă de inspirație pentru necesitatea dezvoltării și aprofundării continue a parteneriatului strategic dintre România și Moldova, pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pentru succesul căruia țara vecină acordă un sprijin conștient și permanent, diplomatic, financiar și tehnic.
Folosim acest prilej pentru a Vă adresa calde felicitări precum și îndemnul de a păstra în suflet spiritul, cultura, limba și tradițiile românești. La acest ceas sărbătoresc, cu gânduri curate și sentimente deosebite, adresez românilor de pretutindeni urări de bun augur, reușite înalte și realizări în ascensiune.

Cu înaltă prețuire de neam și istorie, Grigore
Corcodel, Președintele raionului  

Ziua de trei decembrie reprezintă un prilej de a promova înțelegerea și a susține persoanele cu care viața a fost mai crudă, dar care continuă să fie exemple de urmat și depășesc cu demnitate problemele cu care se confruntă. Ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru aceste persoane. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.
Și pentru că aceste talente, inclusiv ale persoanelor cu dizabilități, să fie valorificate în beneficiul raionului, societății, sunt necesare politici, mecanisme și, înainte de acestea, atitudine umană. Pentru aceste nevoi speciale, servicii, oportunități și aptitudini trebuie să ne aducem aportul cu toții în continuare. Fiecare dintre noi, indiferent de statutul fizic sau mintal – are o nevoie socială, de înțelegere, de susținere, sprijin, dragoste etc. Sunt cele mai importante lucruri pe care oamenii le pot dărui unul altuia.
Din numele Consiliului raional, Aparatului Președintelui raionului și al meu parsonal, Vă doresc multă sănătate, perseverență, răbdare, curaj, realizări pe măsura așteptărilor, numai zile senine, performanțe. Plecăciunile noastre, florile recunoștinței pentru sufletul nobil pe care-l aveți și pentru lecțiile de viață pe care ni le dați. Să trăiți din plin fiecare zi.

Cu profund respect, Grigore Corcodel, Președintele raionului

BP