DISTRIBUIȚI

În aceste zile, Republica Moldova deplânge trecerea în neființă a Lidiei Bejenaru-Botgros. Prea devreme și prea dureros cei apropiați, dar și toți cetățenii statului nostru își iau rămas bun de la vocea mlădioasă a solistei.

Fiind originară din s. Țiplești, raionul Sângerei, ea a reușit în timp, să cucerească lumea muzicii populare, activând în orchestrele “Ciocîrlia”, “Mugurel”, “Lăutarii” și dedicându-se cu pasiune meseriei. În cântecele sale, erau combinate frumos, varietatea sentimentelor umane, ceea ce și a făcut-o deosebită pentru noi toți. Astfel, aprecierea spectatorilor și a autorităților centrale, s-a reflectat în nenumăratele flori, diplome, dar și semnificativa medalie “Meritul Civic”.
Miercuri, Lidia Bejenaru-Botgros, a fost petrecută pe ultimul său drum, un drum plin de lacrimi și suferință. Alături de familia regretatei, au fost și Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului, Valeriu Rusu, șef Secție Cultură, artiștii Casei raionale de Cultură “Nicolae Iorga”, care au transmis cuvinte de compasiune din partea conducerii și populației raionului.

Exprimăm profunde condoleanțe celor dragi interpretei, dar și constatăm cu regret golul imens în rândurile oamenilor de valoare a culturii naționale.

Secția Administrație Publică