Trăieşte ca să cuprindă totul

Trăieşte ca să cuprindă totul

61
DISTRIBUIȚI

La 80 de ani care i-a împlinit, Ilarion CUCEREAVÎI este în plină activitate de muncă, deţinând funcţia de Preşedinte al Uniunii Conducătorilor Auto din Sângerei, de 46 de ani. De mult timp este onorat cu funcţie în conducerea centrală a organizaţiei, ca membru al Consiliului de Administrare. Mic de statură, dar mare la faptele sale, prin spiritul de gospodar şi manager de chibzuinţă reuşește lucruri doar strălucite, de durabilitate. Senin la chip, zâmbitor şi plin de voinţă de implicare, el se simte împărat în imperiul activităţii sale de muncă şi de viaţă. El spune că trăieşte ca să cuprindă totul şi-i reuşeşte.

Realităţile noastre nu ne oferă alte cazuri când o persoană se menţine în funcţia de şef al unei singure întreprinderi un timp îndelungat, de circa 5 decenii, cum ne demonstrează cariera profesională a lui Ilarion CUCEREAVÎI. De profesie este inginer mecanic, a studiat la Institutul Politehnic din Breansk, alegându-şi profesia din dragoste faţă de mașini. Potenţialul de bun conducător vine din sufletul şi inima sa, prin rădăcinile de la baştina Sângereii Noi şi prin eriditatea părinţilor.
Încă în anul 1971 a fost numit şeful DOSAF-ului din Grigorăuca, căci în localitatea dată la acel timp se predau şi se însuşeau regulile de circulaţie. Mai apoi, el a construit sediul pentru organizaţia respectivă în oraşul Sângerei. Locul de activitate al acesteia a fost selectată actuala destinaţie a organizaţiei auto. Nu exista nici clădire, nici terenul de instrucţii. Era doar un loc predestinat reparaţiei maşinilor. CUCEREAVÎI de aceea a fost numit în acest post. Cei de la conducerea raionului şi a republicii aveau încredere că acest om o să construiască şi o să aşeze lucrurile în albia lor. „Eu lucram,organizam cursurile şi îmi desfăşuram activitatea de conducător. Îndeplineam toate planurile puse în faţă. Din veniturile acumulate, construiam. Aşa am construit actuala clădire, unde funcţionează DOSAF-ul. Mulţi tineri, generaţii am învăţat, pe toţi câţi au avut nevoie şi dorinţa de a deţine un carnet de conducere auto. Am avut profesori şi instructori buni. Printre primii profesori ai şcolii noastre de instruiri auto a fost şi a rămas Vasile ANDRIUŢĂ. Dacă nu trecea prin tragedia pierderii fatale a copiilor și nepoțelului, poate nu se retrăgea din muncă, mai preda şi acum. A fost foarte bun ca profesor de predare a regulilor de circulaţie şi cu inimă mare pentru ca fiecare doritor să le cunoască. Nu uit nici de alt profesor, Bratislav MILOSLAVSCHI. Recunoscător sunt şi actualei echipe, de profesori şi instructori pe care mă pot bizui, oameni cu dăruire şi cu dragoste pentru instruirea tinerilor, viitorilor conducători auto”, susţine acesta…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 47 din această săptămână