DISTRIBUIȚI

Toamna când ajunge în Sângerei, face popas mai întâi de toate la copiii din grădinița nr. 6 „MĂRȚIȘOR”. Aceștia de fiecare dată o așteaptă cu un spectacol muzical artistic, îi dedică cântece și poezii, o îmbracă în costum popular, îi pun ciuboțele noi, o prind în hora mare sau o invită la vals. Prin toată implicarea lor, copiii o dezmiardă potrivit roadelor sale dulci și arămii – „Toamnă, tomniță – dragă Crăiță”. Acest generic a purtat sărbătoarea toamnei, ediția anului în curs.
grad-2 grad3 grad4 img_3935 img_3950-grad img_3956

Potrivit Elenei PATRAȘ, directoarea instituției, ca la celelalte ediții ale sărbătorii toamnei de aur în grădiniță, s-au implicat foarte mult părinții. Împreună au amenajat expoziții cu toate bogățiile toamnei în holurile grădiniței, și au dat dovadă de inspirațe și ingeniozitate. Au pregătit coșulețe fermecate pentru fiecare grupă de copii. Au ajutat educatorii să pregătească sărbătoarea prin asigurarea costumelor copiilor, după cerințele dansului, a galei modei dedicată toamnei. Alături de părinți și bunici, la sărbătoare au fost prezenți invitați de onoare ca Mihai BÂRSAN, vicepreședintele raionului, Maria CONDORACHI, viceprimara orașului, Maria RAPCOVSCHI, președinta Sindicatului Educației și Științei. Copii au surprins pe fiecare dintre oaspeții sărbătorii cu daruri din coșulețele fermecate, dar și cu programul artistic pregătit și prezentat.
„Nu ne pare rău că cea mai mare parte din bugetul primăriei este direcționat către întreținerea instituților unde cresc și se educă copii noștri. Sărbătoarea de astăzi și toate activitățiile și condițiile din grădiniță demonstrează că se merită lucrul acesta”, a spus cu satisfacție sufletească viceprimara.
Cum toamna face minuni și ne colorează viața în splendorile sale, i-a ajutat pe copii să fie miraciloși ca și ea. Să demonstreze că seva educațională pe care o pun spre creșterea lor părinții și educatorii este asemeni celei din care se alimentează ea pentru a ne da din darurile sale.
Directoarea instituției a înmânat Diplome de merit și coșulețe fermecate fiecărei grupe participante drept semn de recunoștință și mulțumire educatorilor și părinților, copiilor pentru implicare și participare, pentru crăița toamna le este prietenă de suflet.